Megszólalt a súlyos sérülést szenvedett színész: Szörnyű veszteség érte Besenczi Árpádot

Csonkolni kellett az ujját.

Olyan súlyosan megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben, hogy a darabot félbeszakították. Kiderült, mi történt Besenczivel.

„A jobb kezem gyűrűs ujjának fele leszakadt ugrás közben.

Éjszaka Szalai doktor által vezetett team megoperálta, de nem tudták megmenteni, mert ugyan az ujjam leesett darabja megvolt, de azt a gyűrű nagyon csúnyán szétroncsolta. Tulajdonképpen befejezték a csonkolást, hogy orvosi szaknyelven mondjam”

– nyilatkozta színész a zaol-nak.

„Az Indul a Bakterház »futkározós« részében, ahogyan futottam ki a színpadról, valószínű, hogy nem ott kapaszkodtam meg a kezemmel, mint az eddigi tizenhét alkalommal sértetlenül, a gyűrűs ujjam beakadt egy csavarba.

Ahogy mentem tovább, láttam, hogy az ujjam ottmaradt és azt is érzékeltem, hogy nagy a baj. A fiam is látta a padlásról. Akkor nagyon rosszul lettem hirtelen, és mondtam az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert leszakadt az ujjam. Először nem értette, mert szólt a zene, de észrevette, hogy spriccel a vér, és akkor behúzták a függönyt”

– részletezte.

A színész bevitték a kórházba. A pécsi klinika kézspecialistája vizsgálta Besenczi ujját. Kiderült, hogy a sérülés nagyon súlyos, sokat nem lehet vele tenni.

„A baleset nagyon kellemetlen és nagyon fájdalmas volt. Nagyon bosszantott is. Soha nem szoktam levenni a jegygyűrűmet, és ebből nem is volt baj ez idáig. Kiemelném, hogy nem egy kiálló csavar okozta a sérülésem. A csavar a helyén volt, de a gyűrű valahogy beleakadt.

A díszlet felállítására, ellenőrzésére a kollégák mindig nagyon odafigyelnek. Én is mindent átvizsgálok és kipróbálom, hogy amerre futok, minden rendben van-e, vagy a létra, amelyre felmászok, jól van-e rögzítve. Sajnos minden figyelem ellenére történhetnek balesetek. Az élet azonban nem áll meg”

– mondta Besenczi.

Mint ismert, Budapesten múlt héten pénteken félbeszakították a Rómeó és Júlia című előadást a Nemzeti Színházban, mert baleset történt a színfalak mögött. Két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérültek, kórházba kellett szállítani őket. Azóta kiderült, műtétre volt szükségük, de állapotuk stabil.

Valódi Hírek