Meghalt Csomós Mari színművész

Gyászol a színész világ.

80 éves korában meghalt Csomós Mari színművész, a Radnóti Színház tagja és a nemzet színésze – közölte Facebook-oldalán a Radnóti Színház.

„Megrendülve és fájó szívvel tudatjuk, hogy Csomós Mari, a Radnóti Színház tagja és a Nemzet színésze ma csendben, hosszú betegség után elhunyt.

Ma este Futótűz van. Hát… ezt a napot választotta a távozásra. Ebben az előadásban lépett utoljára színpadra a nagymama, Nazira szerepében.

Ma mindannyian máshogy játszunk majd, ott leszel velünk nehéz szívünkben a színpadon, és ott maradsz a lelkünkben örökre.

Született művész és színésznő volt, még nem tudjuk, mit kezdünk e tátongó hiánnyal.

Szeretett társulata most csak csendesen búcsúzik tőle, vigaszul a te mondataidat idézzük.

»Mindig lesz olyan ember, aki odaáll egy gyertya mellé, egy három deszkából összeácsolt valamire, és elkezd mondani egy verset – és lesznek, akik hallgatják. Lehetetlen, hogy ne legyen színház«”

– áll a posztban.

Csomós 1943. szeptember 25-én született Vajdácskán. 1961 és 1965 között végezte el a Színművészeti Főiskolát. Előbb a veszprémi Petőfi Színházban, majd a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban játszott. 1971-től 1978-ig a szolnoki Szigligeti Színház társulatának volt a tagja.

Tamási Áron Szép Domokos Anna c. versét elmondja Csomós Mari: