Teljesen meghibbant az időjárás? A tomboló szél után hirtelen fordulatra kell készülnünk

A hidegfrontra érzékenyeknek nehéz lehet a péntek.

Erősen felhős, borult lesz az égbolt országszerte pénteken. Többfelé záporokra kell készülni, a szél a Tiszántúl kivételével az ország több pontján megerősödik, sőt a Dunántúlon viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 Celsius-fok között alakul majd, késő estére azon 1 és 7 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála – részletezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az orvosmeteorológia szerint

pénteken a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg az időjárás,

náluk fejfájás és migrén is jelentkezhet a nap folyamán. Mint írták, az ilyen időjárás az idegrendszer ingerlékenységét is csökkenti, így a közlekedőknek fokozottan kell figyelniük az utakon.

Szombaton a keleti tájakon felhős marad az égbolt, ezeken a területeken további esőre kell számítani, helyenként akár hózápor is kialakulhat. Az ország többi részén többórás napsütéssel számolhatunk, csupán néhány területen kell készülni záporokra. Szombaton az északi, északnyugati szél élénkülhet meg, a Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések is előfordulhatnak. Délután 4-10 fokot mérhetünk majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szombatra. Forrás: met.hu

Vasárnap egy front vastagabb felhőtakarója vonulhat át az ország felett északnyugatról keletre. Helyenként záporok is előfordulhatnak,

a hegyekben és északkeleten havas esőre, hózáporokra is lehet számítani.

Eleinte az északnyugati, majd a délnyugati szél élénkülhet meg szerte az országban. A csúcsérték 4 és 9 fok között alakulhat.

Hétfőre azonban

felkúszik a hőmérő higanyszála egészen 7 és 13 fok közé.

Csapadék csak szórványosan fordulhat elő, ám a déli, majd nyugatira forduló szél helyenként megélénkülhet.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek