Novák Katalin váratlanul kirúgta a legendás tábornokot, akit kémszoftverrel figyeltek meg

Túl sokat tudott?

Novák Katalin köztársasági elnök február 10-ei hatállyal megszünteti Pomozi Sándor rendőr dandártábornok hivatásos szolgálati jogviszonyát. Az erről szóló határozat péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben, miután Pintér Sándor belügyminiszter ellenjegyezte azt.

A határozat szerint Pomozi Sándor szolgálati jogviszonya „átszervezés” miatt szűnt meg, miután a számára felajánlott, a végzettségének és képzettségének megfelelő más szolgálati beosztást nem fogadta el.

Pomozi Sándor nem mellesleg Áder János korábbi köztársasági elnök legközelebbi testőre volt, ő hozta létre és irányította az Elnöki Őrséget. A Direkt36 arról írt vele kapcsolatban, hogy egy közeli munkatársát is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel 2019-ben, amikor még Áder János hivatalban volt.

Azt írták, Pomozi birtokában volt a legrészletesebb információknak a köztársasági elnök és családja összes programjáról és találkozójáról, magánjellegű tevékenységeikről, külföldi utazásaikról. A Direkt36 jelezte, valószínűnek tűnik, hogy

a parancsnok megfigyelése mögött a rendvédelmi szerveken belüli konfliktusok álltak,

amelyek csak fokozódtak, miután a Terrorelhárítási Központ (TEK) részleteket akart megtudni Áder programjairól.

„Pomozit az ország legjobb személyvédelmi specialistájának tartják.

Legendák keringenek róla a rendőrségen”

– mondta egy szakértő a most menesztett dandártábornokról a Bors 2013-as cikkében, amelyben arról is írtak, hogy még Orbán Viktor lányának, Orbán Ráhelnek a lakodalmát is az ő felügyeletére bízták.

(telex.hu nyomán)

Valódi Hírek