Micsoda? Magyarok is vannak a világ legkeresettebb bűnözői között

Kábítószer-kereskedelem és -terjesztés miatt keresi őket a rendőrség.

Három magyar került fel az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezetének a legkeresettebb európai bűnözőket rögzítő, pénteken közzétett listájára.

A keresett magyar személyek:

Az Europol közleménye szerint az Európai Unió tagállamaiból idén 59 elfogatóparanccsal körözött ember került fel a Most Wanted oldalra.

A legkeresettebbek listáján olyan személyek szerepelnek, akiket egyebek mellett kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus vagy emberölés miatt köröznek.

Ide került fel a három magyar bűnöző, mindhármukat

kábítószer-kereskedelem és -terjesztés miatt keresi a rendőrség.

A bűnözők felkutatásához az Europol idén is a lakosság segítségét kéri, ezért kampányt indított a szökevények felkutatására. Az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) által közzétett felhívás arra kéri a lakosságot, hogy látogassanak el a weboldalra, nézzék meg a bűnözők fényképeit, hogy felismerik-e valamelyiküket.

Gyanú esetén

névtelenül lehet bejelentést tenni a

weboldalon keresztül – írták.

„Az uniós országok közötti és az uniós polgárokkal való együttműködés kulcsfontosságú a keresett szökevények megtalálásához. Ezek a bűnözők országról országra menekülnek, és többször is megpróbálják kijátszani a bűnüldöző hatóságokat”

– idézte Catherine de Bolle igazgatót a hágai uniós szervezet közleménye.

A legkeresettebb bűnözők 2016 óta elérhető, ez idáig 408 szökevény fotóját bemutató listája alapján tett névtelen bejelentések 146 letartóztatáshoz vezettek. A tavalyi kampány indulása óta 21 ügyet sikerült sikeresen megoldani – tették hozzá.

(MTI)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek