Hatalmas botrány: Több mint kétezer p0rnográf képet találtak egy katonánál

Az ítélet jogerős.

Gyermekekről készült porn0gráf felvételek gyűjtése miatt ítéltek el egy katonát – közölte pénteken a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Azt írták: az eljárás adatai szerint az időközben leszerelt férfinek szerződéses katonaként 2022-ben 2131 olyan felvétel került a birtokába, amely 18. életévét be nem töltött személyről készült. Ebből 2005 felvételen 12. és 18. életév közötti, míg 34-en 12 év alatti gyermekek szerepelnek, akiket sanyargatással, erőszakkal kényszerítettek sze*uális cselekmények végzésére. A további felvételeken is nemiségüket súlyosan sértő helyzetben ábrázolták az azon szereplő kiskorúakat – tették hozzá.

Az ügyben a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség 2023 márciusában emelt vádat kétrendbeli gyermekporn0gráfia miatt a közkatonával szemben.

A Fővárosi Ítélőtábla október 13-án kihirdetett jogerős másodfokú határozatával – helybenhagyva az elsőfokú ítéletet –

8 év 6 hónap börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte az egykori katonát,

továbbá végleg eltiltotta minden olyan foglalkozástól vagy tevékenységtől, amelynek részeként 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban állna, továbbá kimondta, hogy

a terhelt feltételes szabadságra nem bocsátható

– közölte a fellebbviteli főügyészség.

Hozzátették: az elsőfokú ítélettel szemben a katonai ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhébb minősítésért és a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az ügyészi fellebbezést a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta. A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa 2023. október 13-án kihirdetett jogerős másodfokú határozatával az elsőfokú ítéletet helyben hagyta.

(ügyészség.hu nyomán)

Valódi Hírek