Hatalmas meglepetés: Lecsapott a TV2-re a Médiahatóság, súlyos milliókat perkálhatnak

Nem tartották be a jogszabályokat.

Összesen hétmillió forintnyi bírságot kell fizetnie a TV2-nek,

a Hír TV-nek pedig százezer forintnyi büntetést – adta hírül a Médiatanács.

A Tények Plusz című TV2 hírműsorban többször is 12-es korhatár-besorolással adtak közre sz*xualitást ábrázoló jelenetet, amelyet a jogszabályok szerint 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna besorolni. Emellett ilyen tartalmú műsorokat csak 21 óra és 5 óra között lehetett volna leadni. Ezért 4,5 millió forintos bírsággal sújtotta a Médiatanács a TV2-t.

Egyéb korhatár besorolással kapcsolatos szabálytalanságok miatt további 2,5 millió forint büntetést kell befizetnie a kormányközeli csatornának.

A Hír TV-nél is több jogsértést tártak fel. A Médiatanács ítélete szerint a fideszes propagandatelevízió „megsértette a határozatában foglalt, a tematikus műsorszámok napi arányára vonatkozó kötelezettségét”. Illetve a termékmegjelenítésre vonatkozó előírásokat sem tartotta be.

A Médiatanács az AMC TV-t üzemeltető cseh társaságot is megkereste, ugyanis a 16-os karikával ellátott „40 éves szűz” című vígjátékot kora délután vetítették, holott ezt a filmet csak 21 óra után tűzhették volna a műsorra.

Egyébként a TV2-t rendszeresen megbünteti a Médiatanács: októberben 4 milliós, novemberben meg már egy 3,9 millió forintos bírságot szabtak ki rá.

Valódi Hírek