Márki-Zay Pétert másolja Donáth Anna: Kormányváltás helyett ellenzékváltást akar

Csak nehogy úgy végződjön, mint 2022-ben.

Egészen kísérteties belehallgatni Donáth Anna pár hete tartó DK elleni támadásának bármelyik mozzanatába. A Momentum politikusának szinte nincs olyan mondata, aminek a megfelelőjét ne találnánk meg Márki-Zay Péter egykori szövegeiben.

Aki emlékszik Márki-Zay “új politikai kultúráról”, “ellenzékváltásról” és a “tiszták koalíciójáról” szóló fejtegetéseire, az akkor is kívülről fújja Donáth Anna jelenlegi politikáját, ha még soha nem is hallott róla.

Márki-Zay is azt ecsetelte, hogy a legnagyobb ellenzéki párt a kormányváltás legfőbb akadálya(!), ezért előbb az ellenzéket, azon belül is a DK-t kell leváltani a kormányváltáshoz.

Az anti-gyurcsányista messiáshoz az előválasztás második fordulója előtt a Momentum csatlakozott elsőként, így akár azt is lehetne mondani, hogy nem meglepő az irány. Legalábbis akkor, ha nem tudnánk, hogy Márki-Zay vesszőfutása végül minden idők legnagyobb ellenzéki vereségét hozta a 2022-es választáson.

Úgy tűnik, hogy a Momentumot nem zavarják a tények, az “igazság kultúrája” lett az új “tiszták koalíciója”, Donáth Anna pedig az új Márki-Zay Péter.

Csak nehogy megint úgy végződjön a történet, mint 2022-ben.

Takács Bernadett

Valódi Hírek