Rogán Antal bejelentette: Most jönnek a legkegyetlenebb törvények, készülhet minden magyar

Parádés.

Miniszteri meghallgatása volt Rogán Antalnak kedden a parlament Gazdasági Bizottságának ülésén. A politikust a Telex a magyar média helyzetéről kérdezte.

A miniszter a téma kapcsán kifejtette: ő azt tartja problémásnak, ha a választások befolyásolására, a választáson induló pártok, egyesületek vagy jelöltek érdekében külföldi pénzt használnak fel egyes médiumok.

„Szükségesnek tartom, hogy ebben az ügyben ne egyszerűen csak általános törvényi tiltások legyenek, hanem

kifejezetten Btk. szigorítás is legyen”

– mondta Rogán a Telex riporterének.

A miniszter azt is mondta, hogy őt például nem zavarja az, ha vannak Magyarországon olyan médiumok, amelyek a kormánnyal szemben kritikusak, vagy éppen olyan ügyeket tárnak fel, amelyek amelyek a magyar emberek számára fontosak. Legutóbb a Direkt36 írta meg, hogy több ezer magyar halt bele kórházi fertőzésekbe.

„Magyarországon sajtószabadság van. Nekem az a problémám, hogy ha elmegyek nyugatra, akkor ott csak olyan médium létezik, amely a liberális értékeket osztja, olyan, amelyik a konzervatívat, olyan nem nagyon”

– jelentette ki Rogán.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesznek elegendő számú médiuma van már, a miniszter úgy felelt:

a Fidesznek nincsen médiája.

Mondja ezt annak a pártnak az egyik legjelentősebb figurája, amely maga alá gyűrte a magyar sajtó javát. Elég a közmédia pártszolgálatba állítására, a Népszabadság beszántására, az Origo átállítására, a KESMA létrehozására, illetve az Index álfüggetlenné tételére gondolni. De ez már ez egy hosszabb történet.

Rogán azt is elárulta, hogy a karmelita kolostorban szoktak lenni sajtóegyeztetések (?), háttérbeszélgetések, ahova meghív olyan, akár baloldali sajtóorgánumokat is, amelyek „hajlamosak jókat” (!) írni a kormányról – most például a nemzeti konzultációról.

A miniszternek arra is volt válasza, miért nem ad interjút a sajtónak: a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetésével elfogadta azt, hogy kevesebbet szerepel a nyilvánosság előtt, és a munkája az, hogy Orbán Viktor mögötti szervezeti struktúrát irányítja.

Nézd meg a teljes interjút:

Valódi Hírek