Mi történt? Durván arcon csapta a valóság a Fidesz-kormány túltolt sikerpropagandáját

Pont ott, ahol a legtöbb szavazójuk él.

Bár a Fidesz propagandacsatornái napok óta arról harsognak, hogy mekkora siker, hogy egy tizeddel 10% alá került az átlagos infláció, (amely még így is háromszorosa az uniós átlagnak, és a legmagasabb az EU-n belül), a helyzet a valóságban továbbra sem rózsás, főleg az állampárt legfőbb bázisát jelentő falvakban.

Csökken a helyi kisboltok napi forgalma a falvakban

– erről számolt be a KESMA részeként túlzó ellenzékiséggel nem vádolható Sonline.

A Somogy (vár)megyei hírportál helyi cégeket kérdezett arról, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint szeptemberben tovább csökkent a kiskereskedelmi forgalom: 7,3 százalékkal kevesebbet vásároltunk, mint az előző év azonos időszakában.

Gulyás Árpád, a Csurgó-Coop vezérigazgatója arról számolt be, hogy mennyivel kevesebb árut adtak el az üzleteikben, mint tavaly:

„Az alapvető élelmiszereknél is visszaesést tapasztaltunk,

vannak vevők, akik nem mindennap, hanem két-három naponta vásárolnak kenyeret, felvágottat vagy tejterméket és szinte mindenki az akciókat várja.”

A dél-somogyi kereskedelmi társaságnak 2022-ben mintegy 230 millió forint bevétele volt, az idén 253 millió forintot várnak.

Tehát a bevétel növekedése jóval az infláció mértéke alatt lesz a kisebb forgalom miatt.

Gulyás Árpád azt mondta: nem számít arra, hogy a közelgő ünnepi időszak érdemben növelné hálózatuk bevételét.

A hústermékek forgalmazásával foglalkozó Kapos Ternero Kft. ügyvezetője, Juhász Pál szerint a fizetőképes kereslet csökkenése miatt 2023-ban jelentősen, nagyjából 25 százalékkal csökkent a belföldi forgalmuk. A bárányhúsra specializálódott céget az menti meg, hogy exportra is termelnek, és a külföldi kereslet viszont nőtt.

Valódi Hírek