Belarusz ellenzéki vezetőjével tárgyalt Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc

Az Árnyékkormány kiáll a belarusz nép demokratikus törekvései mellett.

Belarusz ellenzéki vezetőjével, Szvjatlana Cihanovszkajával tárgyalt Malagában szombaton Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc pártelnök.

„Ha van, aki tudja, mit jelent bátornak lenni és elszántan küzdeni az igazságért, egy szabad hazáért, akkor az épp Szvjatlana Cihanouszkaja. Hosszan beszélgettünk azokról a hazájuk szabadságáért küzdő hősökről, akiket igaztalanul börtönöztek be. Ma van a Belarusz Szolidaritás napja.

Biztosítottuk a belaruszokat, hogy mi, szociáldemokraták kiállunk demokratikus törekvéseik mellett. És míg Orbánék továbbra is a népét nyúzó, tömeggyilkos diktátor, Lukasenka kegyeit keresik, addig a mi barátaink mindig is a szabadságukért küzdő demokraták lesznek”

– írta Dobrev vasárnap a Facebookon.

Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külügyminiszter a választásokat nyíltan elcsaló, az ellenzék több ezer aktivistáját börtönbe záró belarusz diktátor, Aljakszandr Lukasenka rezsimjével parolázik rendszeresen.

Az Árnyékkormány és a DK kiáll Belarusz népének demokratikus törekvései mellett és követeli a belarusz politikai foglyok szabadon bocsátását – írták lapunknak küldött közleményükben.

„Felszólítjuk Orbán Viktor kormányát, hogy fejezze be az együttműködést Belarusz diktátorával,

Aljakszandr Lukasenkával. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után arra készül, hogy helyreállítsa Magyarország nemzetközi tekintélyét, mert egy szociáldemokrata kormány soha nem barátkozik tömeggyilkos diktátorokkal”

– fogalmaztak.

(Faceboook/Dobrev Klára)

Valódi Hírek