Hosszú hallgatás után megtörte a csendet Varga Judit: Furcsa dolgokat mondott Orbán bukott minisztere

Úgy látja, Magyarország az egész világnak példát mutat.

Magyarországnak van egy bevált, működő receptje a demográfiai kihívásokra, a népességfogyás megállítására – magyarázta az MTI beszámolója szerint Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke a „Normalitás védelme és az együttműködés erősítése az EU többszintű kormányzásában” elnevezésű rendezvényen pénteken a Parlamentben.

A politikus a CoR ECR (Európai Konzervatívok és Reformerek csoportja a Régiók Európai Bizottságában) budapesti tanulmányi napjai keretében megrendezett konferencián azt hangoztatta: a magyar családpolitikai intézkedések

„nemcsak Európában, de Európán kívül is példaértékűek”.

„A magyar demográfiai politika, a népességfogyás elleni politika egyértelmű üzenet Európának.

Mi nem idegen országokból érkezők betelepítésével (?),

hanem a családok megerősítésével szeretnénk orvosolni ezt a kihívást”

– magyarázta Varga Judit, kiemelve azt, hogy a magyar kormány „a migrációs folyamatok erősítése helyett” a családokat, a gyermekvállalást és az otthonteremtést részesíti előnyben.

Úgy fogalmazott:

„nekünk, európai konzervatívoknak most az a feladatunk,

hogy visszavezessük Európát a józan ész útjára,

mert csak ez teremthet békét és biztonságot, és csak így védhető meg az európai életmód, a biztonság és a szabadság.”

Állította: Magyarország az elmúlt 13 évben a legnagyobb mértékű növekedést érte el Európában (?!) a gyermekvállalás stabilitása terén. Szavai szerint 2010 óta 27 százalékkal nőtt a termékenységi ráta, a házasságkötések száma megduplázódott (a KSH szerint az utóbbi időben jelentősen csökkent), a terhességmegszakítások száma pedig – Varga szerint – 40 százalékkal csökkent. Magyarország csak 2022-ben a bruttó hazai termék öt és fél százalékát fordította családtámogatásra – állította.

Varga szerint „az Európai Unió az illegális migrációt és gazdasági bevándorlást erőlteti”, ami „zsákutca”, mert párhuzamos társadalmat, párhuzamos értékeket eredményez, és – jósolta meg – „egész Európa eróziójához vezet”.

„Európa ma kigúnyolja (?) a nemzeteket, relativizálja a családokat és a kereszténység védelme helyett más kultúrák jogait biztosítja”

– állapította meg Varga, majd azt hangoztatta: Brüsszelben változásra van szükség, ehhez pedig „józanság, együttműködés, saját magunk tisztelete, szuverenitásunk védelme és egyenes beszéd kell”.

„Ki kell mondanunk: összefüggés van az illegális bevándorlás és a terrorizmus között, valamint a migráció és a modern kori új antiszemitizmus között”

– állította, hozzátéve:„az illegális bevándorlás szétveri azt, amit az EU felépített”.

Gál Kinga EP-képviselő, a Fidesz EP-delegációjának elnöke, a Fidesz alelnöke azt közölte: „gyökeres változtatásra van szükség a brüsszeli politikában”, mert véleménye szerint „az európai elit elszakadt a valóságtól”.

„Brüsszel elhibázott politikája nyomán Nyugat-Európa utcáin antiszemita megnyilvánulások, terrorpárti tüntetések jellemzők, legmagasabb szintű a terrorfenyegetés és halálos támadások történnek, emellett az unió külső határait is egyre agresszívabb támadások érik”

– fokozta a pánikot a fideszes EP-képviselő.

Valódi Hírek