Fenyegetőzni kezdett az iskolaigazgató a hamisítások miatt, de nem azt vette célba, akit kellene

És még hazudott is egy nagyot.

Hamis adatok szerepelhetnek a KRÉTA rendszerben egy szigetszentmiklósi iskolában – erről egy ott dolgozó tanár beszélt az RTL Híradónak még hétfőn. Szerinte akkora a tanárhiány a státusztörvény okozta felmondási hullám miatt, hogy van, hogy a tornatanár tartja a fizikaórát, vagy éppen énektanár magyart.

Ezt azonban szakszerű helyettesítésként kell beírni az elektronikus naplóba.

„Az adatok hamisak. Minden úgy van elkönyvelve a KRÉTA rendszerben, mintha ez teljesen rendben volna és minden szakszerűen lenne megtartva.”

– mondta el a tanár.

Az ügy ezután még a Kormányinfón is szóba került, de Gulyás Gergely lesöpörte magáról a felelősséget. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy nem lesz központi kormányzati vizsgálat a krétás csalásgyanúkkal kapcsolatban. Azt is hozzátette, hogy ha akarnak, a pedagógusok az igazgatójukhoz fordulhatnak az ügyben.

Pont az érintett iskolában ez nem tűnik jó megoldásnak.

Az RTL-nek nyilatkozó tanár szerint ugyanis a riport másnapján az igazgató tantestületi ülésen a tanárokat tette felelőssé a történtekért.

„Úgy csinált, mintha nem tudna arról, hogy az iskolában hamis adatok vannak a Krétában. És

megfenyegette a tanárokat.

Azt mondta, hogy az RTL kiadta a tankerületnek a nyilatkozó nevét.”

Az RTL természetesen nem tett ilyet, ezért felhívták az igazgatót, hogy megkérdezzék, miért állítja ezt, de nem kaptak választ.

A Pedagógus Szakszervezetének alelnöke szerint ilyen esetben jobb az igazgatót és a tankerületet megkerülve egyenesen a Klebelsberg Központhoz fordulni, de csak ha írásos bizonyíték is van a történtekre.

„Ha ez nincs írásban elrendelve, akkor az illetékes szervek azt is le fogják tagadni, hogy ismerik a kollegát.

Aki a problémát jelzi, azt hamarabb ki fogják rúgni,

mint azt felelősségre vonni, aki ezt a jogtalanságot elrendelte.”

– mondta Gosztonyi Gábor.

Valódi Hírek