Árnyékkormány: A magyar vállalkozókat kell támogatni a külföldi nagyvállalatok helyett!

Orbánék adótörvénye újabb brutális megszorítást tartogat – hívta fel a figyelmet Varju László.

Újabb brutális megszorítás rejtett el az Orbán-kormány

az adótörvények módosításai között: egy új különadót vetnek ki azokra, akiknek van munkájuk, de mivel nem élnek meg belőle, mellette egyéni vállalkozóként is dolgoznak – mutatott rá Varju László csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Így miután a gürcölő magyarok a saját havi bérükből már megfizették az adót Orbán Viktoréknak, még egyszer adózniuk kell a vállalkozóként szerzett jövedelmük után – részletezte az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

Az árnyékkormány szerint amíg az Orbán-kormány újabb és újabb különadókat, megszorításokat vezet be, valamint a külföldi nagyvállalatokat pénzeli, addig

egy szociáldemokrata kormánynak a magyar vállalkozásokat kell támogatnia

– hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció politikusa.

„Az Orbán-kormány nem turkálhat megint azok zsebében, akiknek van tisztességes munkájuk, de mellette kényszervállalkozók is, mert nem élnek meg a fizetésükből!”

– szögezte le Varju László.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Nem kellenek megszorítások, és nem a külföldi nagyvállalatokat kell támogatni, hanem

a magyar vállalkozókat segíteni

– emelte ki az árnyékminiszter, hozzátéve: mindenható vállalati profit helyett európai fizetéseket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarnak.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek