Hogyan készíts gyönyörű karácsonyi falu dekorációt?

A karácsony varázslatos hangulatát hatásosan szemléltetheted, ha karácsonyi falu dekorációval díszíted otthonodat. Ha azt szeretnéd, hogy pontosan úgy nézzen ki, ahogy elképzeled, a legjobb, ha saját magad készíted.

Bevonhatod a gyerekeket is, biztosan élmény lesz a közös családi program mellett az is, hogy a végén gyönyörködhettek az elkészült műben. Készítsetek egy békés és harmonikus ünnepi makettet, aminek hangulatát átültethetitek a való életetekbe is.

Ehhez találtok segítséget a Valex Decor Kft öntapadós díszek kínálatában is, melyek kifejezetten a karácsonyi szezonra készülnek. Nézzük meg, hogyan válhat valóra egy álom, és melyek a falu elkészítésének legfontosabb lépései!

Inspirálódj és tervezz!

Először döntsd el, hogy mekkora méretű és milyen stílusú karácsonyi falut készítesz! Ehhez célszerű kinézni azt a helyet a lakásban, ahol jól mutat, majd ehhez mérten kiválasztani a méretet. Keress ötleteket az interneten, hogy milyen legyen a kinézete! Nem muszáj pont ugyanolyat alkotni, amit ott találsz, de inspirálódhatsz a képekből.

Válassz alapot!

Ha megvan a méret és nagyjából a falu képe is, találd ki, hogy mi legyen az alap, amire elkészíted! Ez lehet befőttesüveg, domború üvegtál, préselt alap, faforgácslap, de akár egy egész asztal is, ha a körülményeid megengedik.

Készítsd el a tájat!

A kisebb edénybe szórj egy adag műhót, majd kartonlappal borítsd! Újabb réteg műhóval el tudod takarni, de csak a kellékek elhelyezése után. Nagyobb méretű falu esetén domborzatot kell készítened.

Ehhez háztartási hulladékot is felhasználhatsz, például egy félbevágott PET palack tökéletesen alkalmas lankás rét kialakítására. Építhetsz dombokat, alagutakat, lejtőket, barlangokat darált papír és víz keverékéből gyúrt massza segítségével is.

Jöhetnek a házak is!

Helyezd el az alapon az épületeket és a többi kelléket! Alakítsd ki az utcákat, tereket, erdőket! Az öntapadós házikók és karácsonyi díszek könnyedén rögzíthetők a dekorációban. Igazi varázslatos karácsonyi hangulatot hozol létre, ha odafigyelsz a részletekre. A fenyőket az utcákra, terekre is teheted, de egy egész erdő is kialakulhat belőlük.

Adj hozzá fényeket!

A karácsony nem karácsony fények nélkül! Ezt vedd figyelembe és világítsd ki a mini karácsonyi faludat! Az apró LED fényfüzérek ehhez tökéletesek lesznek.

Véglegesítsd a faludat!

Használhatsz még izlandi zuzmót is a növényekhez, illetve minél több műhóval szórd be a tájat! Festékkel is dolgozhatsz, de jól jöhet a fehér filcanyag is a havas falu képéhez. Igazi téli hangulatot fog kölcsönözni a dísznek a sok hófehér szín.

Tegyél bele gyerekeket, embereket, hogy életet lehelj a faluba, készíts parkot, amelyben gyerekek szaladgálnak! Apró állatfigurákkal is kiegészítheted, ezeknek főleg az erdőben van jó helye.

A karácsonyi falu készítése nagyszerű szórakozás az egész család számára, ráadásul kreatív dísze is lesz az otthonunknak. Te is újra gyermekké válhatsz az alkotás közben, és belecsöppensz egy csodálatos álomvilágba.