Megszólalt a háborúról Nógrádi György: Botrányos kijelentéseket tett Orbánék kedvenc „szakértője”

Szerinte az ukránok provokálták ki a háborút.

Orbán Viktorék kedvenc „biztonságpolitikai szakértője” az kormánypárt szócsöveként működő Origónak adott interjújában azt állította, a nyugati sajtó elhallgatta azt, hogy az orosz-ukrán békekötés tavaly márciusban már napirenden volt, majd különös hirtelenséggel meghiúsult. Nógrádi György úgy gondolja, a feltételeket akkor mindkét fél hajlandó lett volna elfogadni.

A „szakértő” azt mondta, a megállapodás arról szólt volna, hogy Ukrajna nem lép be a NATO-ba, Oroszország pedig nem fogalmaz meg követeléseket a Krímen kívül más területekre, a Donbász területén élő orosz kisebbség pedig autonómiát kapott volna Ukrajnán belül.

Nógrádi azt mondta, Gerhard Schröder volt német kancellár most nyilvánosságra hozta, hogy egy hónappal a háború kezdete után Volodimir Zelenszkij ukrán elnök békét akart kötni az oroszokkal, de ezt az USA nem hagyta jóvá.

Nógrádi állította: szerinte a háborút az oroszok kezdték,

de az ukránok provokálták ki, mégpedig „az Egyesült Államok utasításra”.

„A február 24-ei orosz támadás előzményei sokkal régebbre nyúlnak vissza; Ukrajnában nagyon sok orosz származású állampolgárt megöltek. Ennek egyik legcsúnyább példája az volt, amikor egy épületet rágyújtottak az oroszokra –

vagyis Ukrajna tulajdonképpen provokálta Oroszországot”

– fejtegette a „Tanár úr”, aki ugyanakkor kételyeinek is hangot adott, mondván, „a háborút valószínűleg egyik fél sem fogja megnyerni”.

„Egyes szakértők szerint fordulatot hozhat a háború menetében a jövő év novemberében esedékes amerikai elnökválasztás. Ezzel csak egy probléma van: addigra Európa további, elképesztő veszteségeket szenved a válságban.

A szankciós csomagok visszaütöttek: az igaz, hogy Oroszországot is érik veszteségek miatta,

de Európa sokkal nagyobbat bukik!”

– jósolta a „Tanár úr”.

Mint megírtuk, Ungváry Krisztián történész még szeptember végén osztott meg közösségi oldalán egy videót, amelyben Nógrádi ügynökmúltjáról tárt a nyilvánosság elé bizonyítékokat. A történész példák sorával támasztotta alá, hogy Nógrádi az előző és a mostani rendszer kegyeltje.

Ungváry Krisztián kiemelte: A „biztonságpolitikai szakértő” az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban is erős csúsztatásokkal dolgozik. A történész szerint a magát szakértőnek nevező figura álhíreket terjeszt, és – bár a húzósabb sztorikat lepasszolja a nála is nagyobb „futóbolond” Georg Spöttlének

segíti az orosz dezinformációs hadjáratot.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/09/22/dagad-a-botrany-a-neves-tortenesz-lerantotta-a-leplet-nogradi-gyorgy-sulyos-hazugsagairol-video

Valódi Hírek