Valamit nagyon benézett Orbán: Visszavágott a vendégmunkásokról kérdező Kálmán Olgának, de befürdött (+videó)

Van baj.

„Miniszterelnök úr, Ön nyolc éve több százmillió forintért hirdette, hogy ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját. Ön becsapta a magyarokat”.

– jelentette ki Kálmán Olga az azonnali kérdések órájában a Parlamentben hétfőn. A DK képviselője szerint

az Orbán-kormány olcsó munkaerővel akarja kiszolgálni a multikat.

Kálmán szerint ez jóvátehetetlen bűn. A politikus megkérdezte Orbán Viktort, hány vendégmunkás érkezik még Magyarországra.

A miniszterelnök erre úgy reagált, nemsokára részleteiben is megvitatják ezt a kérdést, mert hamarosan beterjesztik az erre vonatkozó új törvényt. Annyit azért mondott a kormányfő,

„Magyarország továbbra is a magyaroké, vendégmunkásokat a legszigorúbb szabályok mellett lehet behozni, csak azokra az álláshelyekre, amelyeket magyarok nem töltenek be. Először meg kell vizsgálni, van-e magyar munkavállaló, ha van, őt kell alkalmazni”.

Kálmán erre azt mondta, Orbán most is hazudik.

„Az ön kormányzása – ahhoz mondjuk kormányozni kellene –, az ön uralkodása alatt 700 ezer magyar hagyta el hazáját, és még ebben a helyzetben is csak a saját hatalma megtartására tud gondolni”

– mondta a DK-s politikus.

A miniszterelnöknek erre az volt a válasza, nem tudja követni Kálmán okfejtésének logikáját, szerinte Cseh Tamás illik ide, majd azt mondta,

fejemben összekeverednek féldecik és a kormányzatok.

„Amikor önök voltak kormányon, 600 ezer magyar ember vesztette el munkahelyét. A főpolgármester most alkalmazott külföldi vendégmunkásokat buszsofőrként”

– mondta Orbán. Ez azonban tényszerűen hazugság, hiszen egy Budapesten szolgáltató német cég kíván fülöp-szigeteki sofőröket alkalmazni, méghozzá csupán januártól. Ez ellen éppen a főváros vezetése tiltakozik.

Nézd élőben a parlamenti közvetítést itt:

Valódi Hírek