Orbán kiakadt: Ingerülten vágott vissza egy súlyos kérdésre a Parlamentben (+videó)

A fideszes „stílus”.

Felbosszantotta Orbán Viktort az LMP-s politikus kérdése. A miniszterelnök kissé túlreagálta a válaszadást.

„Az utolsó Önnek címzett azonnali kérdésem során az a meglepetés ért, hogy egyetértettünk. Ön azt mondta, igenis aggódik a magyar termőföldekért, amikor ezekre gyárakat telepítenek.

Azóta hetek és hónapok teltek el, gyakorlatilag hétről hétre jelentenek be újabb és újabb akkumulátorgyártó cégeket, ezek mindegyike környezetterhelést, szennyezést, és hulladékok sokaságát jelenti elsősorban a magyar termőföldnek és vízkincsnek”

– mondta hétfőn az azonnali kérdések órájában a Parlamentben Csárdi Antal.

„Egészen furcsa módon védi ön a termőföldet. Miért gondolja azt, hogy a környezetvédelmi hatóság ellehetetlenítésével meg tudja védeni a magyar termőföldet?”

– kérdezte az LMP-s politikus Orbánt.

A miniszterelnök rávilágított, hogy Csárdi a Dunaferre gondol. Orbán elmondta, hogy a vasművet bizonyos szabályok szerint be kellett volna zárni, de inkább módosítottak a rendeleten, így azt meg tudják menteni.

„Ez valóban olyan eleme a magyar eljárásjognak, ami kérdéses, de van egy konkrét példánk, aminél azt láttuk, hogy jó, ha van egy ilyen lehetőség, mert meg tudtunk menteni sok ezer munkahelyet”

– magyarázta.

Csárdi viszontválaszában azt mondta, hogy akkor ezt kellett volna beleírni a kormányrendeletbe, de abban nem ez szerepel, „hanem gyakorlatilag minden szennyező fél mentesítést kaphat, ha a környezetvédelmi hatósági szerződést megköti”. Az ellenzéki képviselő szerint a hatósági működés nem olyan szigorú, hogy az elrettentse a cégeket a jogszabályok megsértésétől.

Orbán erre ingerülten reagálva úgy fogalmazott:

„az önök sürgetésére, mindegy, hogy felesleges volt-e, Gulyás miniszter úr még kiadott egy külön rendeletet, amely kimondja, hogy akkumulátorgyárak esetében nem is lehet ezt érvényesíteni. Mit akar még ennél többet? Mindent megadtunk”.

Itt nézheted élőben a parlamenti közvetítést:

Valódi Hírek