Bejelentettek valamit Putyinék, amitől hatalmas pánik törhet ki

Súlyos döntést hoztak.

Oroszország 2023 végéig továbbra is napi 300 ezer hordóval csökkenti a nyersolaj- és kőolajtermék-exportját – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes.

A Reuters hírügynökség információi szerint Oroszország két különálló olajkínálat-csökkentésről állapodott meg: áprilisban arról döntöttek, hogy 2024 végéig napi 500 ezer hordóval (hordó/nap) csökkenti a nyersolaj-kibocsátást, majd augusztusban azt közölték, hogy az idei év végéig 300 ezer hordóval (hordó/nap) csökkentik az exportot.

„A további önkéntes csökkentés célja, hogy megerősítse az OPEC+ országok intézkedéseit, amelyeket az olajpiacok stabilitásának és egyensúlyának fenntartása érdekében hoztak”

– indokolta a döntést Vlagyimir Putyin helyettese.

Beszélt arról is, hogy Oroszországban a jövő hónapban arról is döntenek majd, hogy elmélyítsék-e az önkéntes exportcsökkentését vagy növeljék-e a kitermelést.

Az energiaügyi minisztérium egyik hivatalos forrása vasárnap közölte: Szaúd-Arábia ezzel párhuzamosan 2023 végéig folytatja a napi 1 millió hordós önkéntes termeléscsökkentést.

Valódi Hírek