Dermesztő bejelentést tett a Hamász vezetője: Kiterjesztik az izraeli háborút

Tovább eszkalálódhat a konfliktus.

Hasszán Naszrallah, a Hezbollah vezetője pénteken kijelentette: az Irán által támogatott terrorszervezet nem fél az amerikai hadihajóktól, és „minden lehetőség” nyitva áll az Izrael és a Hamász közötti konfliktus Libanonra való kiterjesztésére.

A naphíre.hu tájékoztatása szerint a libanoni síita mozgalom vezetője a Hamász terroristái és Izrael között múlt hónapban kitört háború óta tartott első beszédében azt mondta, hogy az Egyesült Államok felelős a gázai háborúért, és hogy Washington megakadályozhatná a regionális háború kitörését, ha leállítaná a Hamász által irányított palesztin terület elleni támadásokat.

Naszrallah egy televíziós műsorban azt mondta, teljes mértékben Amerika a felelős a Gáza és a lakossága ellen folyó háborúért, „Izrael pedig csupán a kivégzés eszköze”.

„Aki meg akarja akadályozni a regionális háborút – és ez az amerikaiaknak szól –, annak gyorsan le kell állítania a Gáza elleni agressziót”

– mondta, hozzátéve, az Egyesült Államok „akadályozza a tűzszünetet és az agresszió befejezését”.

Naszrallah óva intette Izraelt attól, hogy megtámadja Libanont, és közölte:

„minden lehetőség nyitva áll libanoni fronton”.

„Az önök flottája a Földközi-tengeren nem ijeszt meg minket…

készen állunk szembenézni a flottával, amellyel önök fenyegetnek minket”

– jelentette ki Naszrallah, üzenve ezzel az Egyesült Államoknak.

A Hamász terrorszervezet közel egy hónapja indított brutális terrortámadást Izreal ellen. Libanon déli határán egyre élénkebbek és gyakoribbak a tűzharcok, amelyek leginkább Izrael és a palesztin terrorszervezet szövetségese, a Hezbollah között zajlanak. A fejlemények tükrében egy szélesebb körű regionális háború kirobbanásától tartanak.

Valódi Hírek