Egészen váratlan fordulat Gázában – végre jó hír érkezett a frontról

Egyiptom, Izrael és a Hamász megállapodott.

Megnyílt a Gázai övezet és Egyiptom közötti rafahi határátkelő az övezetben rekedt külföldi és kettős állampolgároknak – írta szerdán a privatbankar.hu.

Az információk szerint katari közvetítéssel született megállapodás Egyiptom, Izrael, valamint a Hamász között. Ennek nyomán már 400 külföldi és kettős állampolgár jutott ki a támadások alatt álló övezetből. Emellett a hírek szerint az egyiptomi hatóságok még 81 súlyosan sebesült személy Egyiptomba szállítására is rábólintottak.

Az Al Quds Newspaper az X-en osztott meg egy felvételt a megnyílt határátkelőről:

Kedden felröppent a hír, hogy újabb magyar túszt ejtett a Hamász, sőt egyik honfitársunk is a terrortámadás áldozata lett. Mint kiderült, Osnat Weiss magyar–izraeli állampolgársággal rendelkezik, egyik bátyja eltűnt, annak feleségét és 18 éves lányát pedig túszul ejtette a Hamász.

Másik bátyját, Amirt a feleségével együtt megölték a terroristák – a férfinak a korábbi információkkal ellentétben

nem volt magyar állampolgársága, bár igényelhette volna apja révén.

Emellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a minap közölte, hogy 5 magyar állampolgárt ejtett foglyul a Hamász Gázában. A tárcavezető elmondása szerint folyamatosan kapcsolatban vannak a túszok felderítésével foglalkozó izraeli munkacsoporttal.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó cikk:

Sokkoló részletek érkeztek a magyar–izraeli tinilány elrablásáról, akit a Hamász ejtett túszul (+videó)

 

Valódi Hírek