Súlyos meghívást kaptak Orbánék: Ennek hatalmas böjtje lesz

Itt tartunk.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter megint olyan helyről jelentkezett be, ahova tisztességes uniós politikus be nem tenné a lábát, ha nem muszáj: Minszkből, a Vlagyimir Putyinnal szövetséges belarusz diktátor, Aljakszandr Lukasenka fővárosából.

A Telex ma reggel arról számolt be, hogy Lukasenka meghívta Orbán Viktort Belaruszba, ahol „komoly kérdésekről” akar tárgyalni a magyar miniszterelnökkel.

Hírügynökségi jelentés szerint a belorusz elnök arról beszélt a magyar tárcavezetőnek, hogy a magyar és a belorusz kereskedelmi kapcsolatok rossz állapotban vannak, és ennek javítására

nagyon várják a magyar befektetőket.

Majd rámutatott, hogy nekik gyakorlatilag lehetetlen lenne most Magyarországra utazniuk.

„De bármikor jöhet hozzánk. Komoly dolgokról fogunk beszélni.

Úgy gondolom, hogy hasznos lesz.”

Az elnök köszönetet mondott a több területen nyújtott segítségéért, például, hogy a beoarusz sportolók részt vehetnek a magyarországi sportversenyeken.

„Azt hiszem, eljön majd az idő, amikor

képesek leszünk az önök a Belarusszal szembeni jó politikájukra megfelelően válaszolni”

– mondta.

A portál megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán Viktor tervez-e Belaruszba látogatni Lukasenka meghívására, de csak azt a választ kapták, hogy „a miniszterelnök jelenleg Brüsszelben tárgyal az EU-csúcson, ezzel a kérdéssel majd a jövő héten tudunk foglalkozni.”

Valódi Hírek