Meghalt a Vígszínház népszerű munkatársa, Bakacsi Alice: Megrendítő sorokkal gyászolja a társulat

Nyugodjon békében!

Elhunyt Bakacsi Alice, a Vígszínház művészeti titkára, aki 1985 óta dolgozott az intézménynél, miközben évtizedeken át intézte, szervezte a Pesti Színház ügyeit – osztotta meg pénteken a színház.

Mint írták, Bakacsi Alice állandó mosollyal, alázattal és szeretettel szolgálta fáradhatatlanul a Vígszínház társulatát és közönségét. Sugárzó személyisége meghatározta a Pesti Színház alaphangulatát, ő volt az épület lelke, lelkiismerete és emblémája: empatikus, diszkrét, decens és elegáns – áll a közleményben.

Hozzátették, hogy a legnagyobb titkok és a legkisebb ügyes-bajos gondok tudója volt: Tolnay Kláritól, Ruttkai Éván és Páger Antalon át a legfiatalabb társulati tagokig ültek az irodájában, és Alice mindenkit meghallgatott, mindenkinek segített, mindenkinek mindig a rendelkezésére állt.

A nézők is ismerték és szerették őt, hiszen Alice estéről estére mosolyogva fogadta őket, és azonnal megoldott minden problémát – fogalmaztak.

Bakacsi Alice-t 1997-ben Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki, egy évvel később a társulat titkos szavazatai alapján ő kapta a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat, 2001-ben pedig Roboz Imre Művészeti Emlékdíjjal jutalmazták.

„Személyisége és finom lénye velünk marad.”

Bakacsi Alice-t a Vígszínház saját halottjának tekinti.