Megszólalt Bagdy Emőke fiának ikertestvére: Ezt mondta Szenes Andreának, mielőtt meggyilkolták

Ez volt a pszichológus fiának utolsó üzenete.

Megírtuk, hogy az egyesült államokbeli Phoenixben meggyilkolták a közismert magyar pszichológus, Bagdy Emőke fiát. Az 53 éves Császár Zsoltot október 21-én késelték halálra.

„Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra”

– nyilatkozta Bagdy a tragédia után.

Sajtóhírek szerint a pszichológus meggyilkolt fia még az utolsó pillanatokban is pozitív üzeneteket küldött. Az ismert műsorvezetőnek, Szenes Andreának küldött üzenetéből pedig arra lehet következtetni, hogy minden rendben volt az életével.

„Megy az élet, minden rendben”

– üzente a pszichológus fia Szenes Andreának, akivel meghitt – szinte testvéri – viszonyt ápoltak, Zsolt hosszú ideig az ő családjánál is lakott korábban.

„Születésnapomra gratulálva küldött egy üzenetet”

– mondta a Blikknek Szenes Iván lánya, a Magyar Televízió korábbi alelnöke.

„Ilyenkor az ember általában megköszöni a gratulációt és azzal vége is a beszélgetésnek, most azonban váltottunk még néhány mondatot. Megkérdeztem, hogy hogy érzi magát, amire azt válaszolta, hogy

minden rendben van, dolgozik, megy az élet. És még azt is: »az a hír, ha nincs hír«”

– idézte fel.

A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövető egy mindössze 18 éves férfi, Yaalijah E. Jackson, aki azt vallotta, azért ölte meg Zsoltot, mert rátámadt, miután szóváltásba keveredtek. Ugyanakkor Császár Zsolt ikertestvére elmondta, nem hisz a gyanúsítottnak, akinek magyarázata valóban eléggé ködös. Dr. Császár-Nagy Noémi betekinthetett a rendőrségi iratokba, és szerinte

előre megfontoltan csalták testvérét a helyszínre, hogy elvegyék értéktárgyait.

Valódi Hírek