Tragédia: Meggyilkolták az ismert magyar pszichológus fiát az Egyesült Államokban

Vallomást tett a 18 éves elkövető.

Az egyesült államokbeli Phoenixben meggyilkolták a közismert magyar pszichológus, Bagdy Emőke fiát – írta a Blikk. Az 53 éves Császár Zsoltot október 21-én késelték halálra.

„Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra”

– nyilatkozta Bagdy a tragédia után.

Az amerikai lapok azt írták, Császár gyilkosa a 18 éves Yaaliyah Ezekiel Jackson, aki vallomásában azt mondta, Bagdy fiának nővére lakásán volt vendégségben, majd szóváltásba keveredett Császárral, akit önvédelemből szúrta meg többször is.

Bagdy Emőke fiának a gyilkosa, Yaaliyah Ezekiel Jackson. Fotó: County Sheriff’s Office

Bagdy cáfolta a sajtóban megjelent információkat. A pszichológus annyit mondott, az ügyben még jelenleg is nagy erőkkel folyik a nyomozás.

„A fiamat – aki teológus volt – egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, 2 méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont, stb.

Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 cm-es jóságos kis ember”

– mondta Bagdy, aki azt kérte minden jóérzésű embertől, hogy az ügyben ne zaklassák őt és a családját sem.

Valódi Hírek