Kegyetlenül visszacsapott a bumeráng Kubatov Gáborra: Karácsonyt próbálta támadni, de saját magát sikerült megégetnie

Ez nem jött össze.

Visszájára fordult Kubatov Gábor kritikája. A Fidesz hírhedt szavazatvásárló listájának névadója azt állította, hogy „a baloldal hajléktalanokkal árasztotta el Budapest utcáit”.

És ezt egy Tarlós István főpolgármestersége idején készült fotóval illusztrálta.

A képen ugyanis a háttérben egy olyan hamburger reklámja látható, amelyet bizonyíthatóan csak 2018 előtt lehetett kapni.

A posztot képkivágásként mutatjuk, hogy akkor is nyoma maradjon, ha esetleg utólag letörölné az önmagát kínos helyzetbe hozó politikus:

„Engem nem is az zavar, hogy a posztban közölt fotó bizonyíthatóan legalább öt évvel ezelőtt, vagyis a fideszes városvezetés idején készült. Ez ugyebár beleillik a fideszes propaganda elmúlt hónapokban csúcsra járatott ostobaság és otrombaság sorozatába. Még ha – jól látszik – most Kubatov posztja alatt be is vetették az orosz hátterű trolljaikat, a lábonlövés akkor is lábonlövés.

Hanem ebből az >>árasztotta el<< kifejezésből kiolvasható embertelenség, a dehumanizálás szándéka, a lenézés és megvetés gőgje, ez az, ami tényleg visszataszító.”

reagált közösségi oldalán a Fradi elnökének lebukására Karácsony Gergely, aki úgy véli, ezek szerint ez kell a Fideszben, hogy valakit komolyan számításba vegyenek a főpolgármester-jelölti castingban.

A városvezető azt írta: különösen visszataszító mindez annak a kormánynak az emberétől, amely egy fideszes ingatlanmutyi miatt utcára akarta tenni a Szabolcs utcai hajléktalankórházban ápolt betegeket, ráadásul járvány idején, továbbá ugyanaz a párt évek óta igyekszik ellehetetleníteni Iványi Gáborék munkáját.

„Ez előtt és ez után sem vagyok hajlandó elfogadni az ilyen embertelen uszítást, a fedél nélkül élők elsősorban emberek, elesett és szegénységben élő, segítségre szoruló emberek. Ebből indul minden segítség és támogatás, amit a főváros, a Budapest-család dolgozói, több civil szervezet sokszor az állam helyett, az állam mulasztásait pótolva megtesz a hajléktalanellátásban.

Ahogy az >>Otthon, mindenkinek<< című budapesti stratégia fogalmaz: a hajléktalanság a szegénység, ezen belül a lakhatási szegénység szélsőséges formája; valamint a társadalmi kirekesztés súlyos megnyilvánulása, ami alapvetően a jövedelmi és vagyoni egyenlőtlenségek következménye.

A hajléktalanság és az otthontalanság csökkentése magától értetődő erkölcsi és politikai kötelesség, valamint alapvető közérdek. Nekünk az, mert Budapest köztársaság. A megélhetési válságot súlyosbító Kubatovéknak pedig nemcsak fotót kell cserélniük, de embertelenségüket is érdemes lenne emberségre váltani, legalább néha, egy kicsit… Vajon menni fog?”

– tette fel a kérdést Karácsony Gergely.

(Karácsony Gergely/Facebook)

Valódi Hírek