Donáth Anna szavai nyomán számos várost és kerületet elveszíthet jövőre az ellenzék

Vélemény.

Donáth Anna publicisztikában üzent hadat a DK-nak, amelyben a legnagyobb ellenzéki pártot, a DK-t a kormányváltás akadályának nevezte. Nagy kérdés, hogy mi lesz így az ellenzékkel az önkormányzati választáson.

Az elmúlt 24 órában minden, 2019-ben közös ellenzéki jelöltként megválasztott polgármester és önkormányzati képviselő feltette magának a kérdést, hogy mi lesz vele és az általa képviselt ellenzékiekkel jövőre. Mi lesz az önkormányzati választáson, ha a Momentum a DK elleni belháborúval pár százaléknyi szavazatra akarja cserélni az ellenzéki összefogást?

Az ellenzék 2019-ben Budapest mellett többek között Salgótarjánban, Tatabányán, Érden, Szegeden, Pécsen, Dunaújvárosban, Miskolcon, Szombathelyen és Egerben is összefogással nyert, ezekben a városokban is Momentum- és DK-támogatással választották meg az ellenzéki polgármester- és képviselőjelölteket.

Ha Donáth Anna komolyan gondolja, amit mondott, akkor a fővárosi kerületek mellett ezek közül is számos várost elveszíthet jövőre az ellenzék.

Akár egyetért valaki a Donáth által elmondottakkal, akár nem, borsos árnak tűnik, hogy az ellenzék olyan városokat veszítsen el jövőre, amiket 2019-ben megszerzett. Az még annál is nagyobb vereség lenne az ellenzéknek, mint amit Márki-Zay Péter vezetésével élt át 2022-ben.

Takács Bernadett

Valódi Hírek