Sürgős közlendője akadt az izraeli hadseregnek – fontos részleteket jöttek az újabb csapásokról

Mindeközben igyekeznek információkat megtudni a túszokról.

Az izraeli hadsereg tovább bombázta az ellenséges állásokat a Gáza övezetben, valamint a szíriai és a libanoni határnál – közölte Daniel Hagari szerdán.

Az izraeli haderő időközben Taiszír Mubasert, a Hán-Júnisz térségben állomásozó Hamász-egységek parancsnokát „likvidálta” – tájékoztatott a katonai szóvivő.

Hozzátette: az éjjel olyan egységeket is támadtak, amelyek a civilek délre menekülését akadályozzák. Hagari ismét felszólította a Gázavárosban és annak környékén élőket, hogy a biztonságuk érdekében mihamarabb költözzenek délre, ahol humanitárius segítségben lesz részük.

Az atv.hu friss cikkében arról is írt, hogy Egyiptom és az ENSZ többek között élelemmel, gyógyszerekkel és vízzel igyekszik segíteni. Mindeközben a Gázai övezethez közeli és az északi határral szomszédos területek kivételével engedélyezik az oktatást.

A túszejtéssel kapcsolatban kiderült, hogy az izraeli hadsereg pénzjutalmat ígér a gázai lakosoknak a fogvatartottakról nyújtott bármilyen információért – természetesen teljes titoktartást biztosítanak az informátoroknak.

Időközben hazánkban az Országgyűlés 168 igennel rábólintott a terrorizmust elítélő határozatra.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó cikkek:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/21/azonnal-figyelmeztettek-az-izraelieket-surgosen-csomagolniuk-kell-nagyon-magas-a-fenyegetettseg

Valódi Hírek