Ez most mi? Összevissza hadovált Kövér László, az EU-ról és a NATO-ról is furcsaságokat mondott (+videó)

Meredek.

A szuverenitás, az önrendelkezés az a képességünk, hogy a saját magunk életét meghatározó kérdésekről önállóan, külső behatás, külső kényszer nélkül dönthessünk – fogalmazott Kövér László a HírTV-nek október 23-a alkalmából.

A házelnök szerint jelenleg egy önkéntesen vállalt szövetségi rendszeren belül vagyunk függetlenek, bár meglátása szerint az Európai Unió és a NATO kezdenek úgy viselkedni, mintha nem egyenrangú partneri gyülekezetek lennének.

Hozzátette: olyan, mintha új birodalmak lennének, amelyekben időről időre szűkítenék a tagállamok mozgásterét, amíg tartományokká nem minősítik le őket.

„Az Európai Unió előrehaladott fázisában van ennek a folyamatnak, azt látni, hogy az európai tagállamok jelentős részének a politikai elitje ebben

a hasznos idióták szerepét tölti be,

tehát nem tudja, hogy mit cselekszik, ami sajnos ennél súlyosabb, hogy egy olyan elitnek a korrupt összetevője, része, amelyiknek tulajdonképpen ez az érdeke, ők majd a majdani birodalmi központnak lesznek az elitje”

– fogalmazott.

Megjegyezte: Magyarország elég nagy ahhoz, hogy úgy érezze, nem mindent nyel le, azonban ahhoz kicsi, hogy partner nélkül is érvényesíteni tudja az álláspontját.

Véleménye szerint ezért fontos, hogy a közép- és kelet-európai országok politikai osztályai ne korrumpálódjanak bele egy „ilyen nyugati elitbe”.

Kitért arra is, hogy Magyarország semmi esetre sem lesz bevándorlóország, itt nem lesz táptalaja a terrorizmusnak.

Azt is mondta, hogy szerinte az a politikai elit, amelyik tőlünk nyugatabbra van, minőségileg minősíthetetlen, és szerinte nincs olyan projektjük, amellyel megmenthetnék Európát.

A házelnök úgy véli, belföldön és külföldön is minél több partnert kell keresni a nemzeti törekvések támogatására, főleg Közép-Európában.

„Ha Közép-Európa egységesen fel tud lépni, akkor tudja külön-külön a nemzeti érdekeit a legoptimálisabban érvényesíteni (…) ez a térség még akár nyertese is lehet ennek a nagyon zűrzavaros időszaknak”

– mondta.

(hirtv.hu nyomán)

Valódi Hírek