Barkóczi Balázs a fideszeseknek: Amit önök az elmúlt bő tíz évben a magyar oktatással tettek, az megbocsáthatatlan! (+videó)

Ezt a parlamenti felszólalásában mondta el.

„Kormánypárti képviselőtársaim: amit önök az elmúlt bő tíz évben a magyar oktatással tettek, az ép ésszel felfoghatatlan és – véleményem szerint – megbocsáthatatlan is!”

– hívta fel a figyelmet parlamenti felszólalásában kedden Barkóczi Balázs, a DK képviselője, oktatási miniszter.

„Ma már a magyar diákok

több, mint egyharmada hátrányos helyzetű vagy speciális nevelési igényű

és ezeknek a diákoknak csak alig több mint 3%-a tanul az önök által preferált egyházi intézményekben, ugyanis ezek az iskolák teljesen nyíltan szelektálnak a hozzájuk érkező gyerekek között”

– szembesített a sokkoló adatottak a képviselő.

Barkóczi azt a politikát is kárhoztatta, amely szerint a kormány dologi kiadásokra négyszer annyi pénzt biztosít egy diákra vetítve az egyházi intézményeknek, mint amennyit egy államinak.

Szerinte ez a hozzáállás a felelős a magyar gyermekek nemzetközi összehasonlításban is egyre romló teljesítményéért, valamint az európai viszonylatban is kiemelkedően magas korai iskolaelhagyók számáért.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata kormány Új Nemzeti Alaptantervet fog alkotni, eltörli a bosszútörvényt, és mind anyagilag, mind erkölcsileg meg fogja becsülni a jövő Magyarországát oktató-nevelő szakembereket – zárta Barkóczi Balázs a beszédét.

A teljes felszólalás itt nézhető meg:

(Barkóczi Balázs/Facebook)

Valódi Hírek