Ungár Péter: Karácsony Gergely történelmi bűne, hogy visszalépett Márki-Zay javára

Ezt nem tudja neki megbocsátani.

A Blikk készített interjút Ungár Péterrel, ebben politikai és magánéleti témákat is érintettek az LMP társelnökével.

A kérdésre, hogy gyakran vitáznak-e a családi ebédnél politikáról édesanyjával, Schmidt Máriával, úgy válaszolt:

„Néha szoktunk a politikáról vitatkozni, de sokkal ritkábban, mint másról beszélni. Annál, hogy valaki a vasárnapi ebédnél a fideszes anyja dörmögését hallgatja, nincs átlagabb magyar élmény.

Az én generációm tagjainak nyolcvan százaléka tudja, milyen az, ha fideszes az anyja, nem tudom, mi ebben annyira meglepő.”

Ungár elmondta azt is: Schmidt egy fundamentálisan Orbán-hívő ember, ő viszont az anyja ellen való lázadásként lépett be 17 évesen az LMP-be.

Szóba kerültek a jövő évi EP- és önkormányzati választások is, Ungár szerint jelenleg 3,5 százalékon áll az LMP, ebből jó kampánnyal lehet egy mandátum az Európai Parlamentben, az önkormányzati választások kapcsán pedig nem tudta megerősíteni, hogy biztosan támogatják a párbeszédes Karácsony Gergely újraindulását.

„Karácsony Gergely visszalépése Márki-Zay Péter javára egy történelmi bűn volt.”

– fogalmazott Ungár annak kapcsán, hogy a 2021-es ellenzéki előválasztás két fordulója között a magát baloldalinak valló Karácsony Gergely a jobboldali Márki-Zay Péter javára lépett vissza annak érdekében, hogy ne az első fordulót megnyerő, baloldali Dobrev Klára lehessen a miniszterelnök-jelölt.

Mint ismert: Márki-Zay vezetésével soha korábban nem látott vereséget szenvedett az ellenzék a 2022-es országgyűlési választásokon.

Az interjúból kiderül az is, hogy Ungár Péternek nincsenek „gazdagember-hobbijai”: karórája sem olcsó, sem drága nincs, autókat sem gyűjt. Hobbijai a testedzés, bokszolás és a versírás.

Valódi Hírek