Dühös kommentelők árasztották el a dm oldalát, miután a cég kihátrált Iványi Gáborék mögül

Erre csúnyán ráfáztak.

Mint megírtuk, határozatlan idejű demonstrációt hirdetett a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület október 17-én. Azért döntöttek így, mert az állam eddig 700 millió forint normatív támogatást és 71 millió forint 1 százalékos felajánlást vont el tőlük, miközben 12 milliárddal tartoznak Iványi Gábor egyházának.

Iványi Gábor hangsúlyozta: mindezzel Orbán Viktorék veszélybe sodorták 20 ezer rászoruló ellátását. Ráadásul az MVM-től is kaptak fizetési felszólítást, miszerint 63 intézményükben kapcsolhatják ki a gáz- és áramellátást, amennyiben nem rendezik az elvonások miatt felhalmozott tartozásukat.

Mindezért a lelkész közölte, határozatlan idejű demonstrációsorozatot indítanak „Adj egy órát az életedből!” címmel. Az egyház és az egyesület azt kéri, aki támogatja őket, az töltsön el velük egy órát, hogy így fejezze ki támogatását, és így tiltakozzon a MET intézményeinek megfojtása ellen.

Az egyházközösség csütörtökön még örömmel számolt be arról közösségi oldalán, hogy az akcióhoz támogatóként csatlakozott a népszerű drogerie markt (dm) áruházlánc is, hogy kifejezzék szolidaritásukat az Iványi Gáborék ellen indított nemtelen hadjárat ellen. Azonban csütörtök este

a dm indoklás nélkül lemondta a péntekre meghirdetett támogató akcióját.

„Kedves Barátaink! A dm lemondta a holnapra meghirdetett támogató akciót. Indoklás nincs. Ha csak azért mennének a Corvin Plázába, hogy minket támogassanak, akkor sajnos hiába fáradnak”

– közölte Facebook-oldalán Iványi Gábor, amelyről portálunk elsőként számolt be.

„A kialakult helyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy az ügy tisztázásig a támogatást elhalasztjuk”

– indokolta a dm, miért döntöttek úgy, hogy kihátrálnak Iványi Gáborék akciója mögül.

A történtek után azonnal elárasztották a kommentelők a dm Facebook-oldalát. Az embereknek nem igazán nyerte el tetszését, hogy a cég hirtelen változtatott korábbi álláspontján, egy 22 órája közzétett promóciós bejegyzésük alá több száz dühös hozzászólás érkezett.

Ezekből válogattunk:

(dm drogerie markt Magyarország/Facebook)

Valódi Hírek