Bejelentették: Határozatlan idejű demonstrációt indítottak Iványi Gáborék

Az emberek segítségét kérik.

Határozatlan idejű demonstrációt indított a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület október 17-én 17 órakor – jelentette be a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Facebook-oldalán.

„Határozatlan idejű demonstrációt indít a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület október 17-én 17 órakor. Nem mi rendeztük így, de ma van az ENSZ által megjelölten a Szegénység elleni küzdelem világnapja is.”

Hozzátették: a magyar állam eddig nagyságrendben 700 millió forint normatív támogatást, és 71 millió forint 1%-os felajánlást vont el Iványi Gábor lelkész intézményeitől, ezzel végveszélybe sodorva 20000 kiszolgáltatott, kihívásokkal és mélyszegénységben élő gyermek és felnőtt ellátását, étkeztetését, oktatását országszerte.

Közölték: Gyermekek ezrei kerülhetnek ki az oktatási rendszerből, hajléktalanok százait sodorhatnak szó szerint életveszélybe, kistelepülések önkormányzatai juthatnak csődbe, ha át kell vállalniuk a közétkeztetési szolgáltatásainkat, 500 főiskolai hallgató tanulmányainak folytatása, és ezer dolgozó megélhetése is kérdésessé vált.

„Eddigi kéréseink egy valódi, megoldást kereső tárgyalásra

kudarcot vallottak”

– hívták fel a figyelmet.

Emlékeztettek, hogy pénteken fizetési felszólítást kaptak arra vonatkozóan, hogy 63 intézményükben kapcsolhatják ki a gáz- és áramellátást, amennyiben nem rendezik az elvonások miatt felhalmozott tartozásukat. Mint írták, úgy érezték, nem maradt más választásuk, más formában kell kifejezniük tiltakozásukat, így október 17-től

határozatlan idejű demonstrációt indítottak az ellátottjaik, dolgozóik és intézményeik megmentéséért.

Követeléseiket hat pontban gyűjtötték össze:

  • A magyar állam rendezze a MET bevett egyházi státuszát.
  • A magyar állam visszamenőleg is (2016-ig) rendezze a szerződéssel átvett intézményeink alapnormatívájának és kiegészítő támogatásának kifizetését.
  • A magyar állam fizesse ki a folyamatosan működtetett oktatási, szociális és egészségügyi tevékenységeink ellenszolgáltatását.
  • A magyar állam kössön megállapodást a MET-tel az államtól átvállalt feladatok működtetésére.
  • A megállapodás megszületéséig a magyar állam függessze fel a NAV normatív elvonásait és az MVM szolgáltatás-beszüntetési fenyegetését.
  • Mind a bérben, mind a szolgáltatók felé való tartozásaink rendezése érdekében folytassanak velük megegyezésre törekvő tárgyalásokat.

A demonstrációsorozatot „Adj egy órát az életedből!” címmel indították el. Az egyház és az egyesület azt kéri,

aki támogatja őket, az töltsön el velük egy órát, hogy így fejezze ki támogatását.

„Jelezzük együtt a döntéshozóknak, hogy nem tartjuk elfogadhatónak a MET intézményeinek megfojtását, és

nyomatékosan kérjük az elhangzott követelések teljesítését.

Minden nap 17 és 18 óra között ismert közéleti személyiségek, művészek is felszólalnak és fellépnek majd itt a Dankó utcában, a 11-es szám előtt”

– írták.

A demonstrációt határozatlan időre hirdették meg. Egyelőre október 31-ig kaptak engedélyt, de ezt bármikor meghosszabbítják, amíg a vészhelyzet nem szűnik meg.

„Minden rendelkezésre álló eszközzel az utolsó pillanatig küzdeni fogunk az ellátottjainkért, az intézményeinkért. A támogatásuk óriási jelentőségű, megerősít minket, hogy nem adhatjuk fel, és el kell érnünk a célunkat:

folytatni szeretnénk a segítő munkát! Krízisalapra gyűjtünk!

Magyarországi Evangéliumi TestvérközösségSzámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11708001-20520380 vagy

https://donate.stripe.com/5kAg292dm7uZ5YQ9AA

Köszönjük szépen!”

(Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség/Facebook)

Valódi Hírek