Csörte: Durván kiosztotta az amerikai nagykövetség Kovács Zoltánt

Megy az adok-kapok.

Cáfolta az amerikai nagykövetség, amit a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár állított.

Kovács Zoltán azt nyilatkozta, hogy David Pressman bort iszik és vizet prédikál, amikor Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozóját kritizálja. Erről >>ITT<< írtunk. Az államtitkár állítása szerint az Egyesült Államok magyarországi nagykövete maga is több millió dollárt fogadott el egy orosz oligarchától, hogy lekerüljön egy EU-s szankciós listáról.

A nagykövetség az X-en azt írta:

„A magyar kormány szóvivőjének (Kovács Zoltán 2014-től 2018 végéig kormányszóvivő, 2019-től a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára a szerk.) a hivatalos nyilatkozata @USAmbHungary (David Pressman a szerk.) valótlan.

Amíg a magyar kormány, és annak médiaapparátusa valótlanságok gyártásával töltötte a magyar miniszterelnök és Putyin találkozóját követő napot, addig mi szövetségeseinkkel megbeszélést folytattunk Magyarország és Oroszország kapcsolatáról”

A kormánypárti Magyar Nemzet egyébként korábban arról írt, hogy Pressman saját maga is bevallotta a vagyonnyilatkozatában, hogy pénzt fogadott el Mihail Prohorov orosz oligarcha bizalmi emberétől.

A nagykövet eddig nem negálta az állítást.

Valódi Hírek