Hatalmas meglepetés: Cáfolja a valóság a magyar kormányt, kíméletlen tockosba szaladhat bele Orbán (+grafikon)

Nagy baj van Magyarországon.

A magyar kormány ugyan „óriási sikertörténetként” értékeli, hogy intézkedései révén az éves infláció már novemberben egy számjegyű lehet. Ugyanakkor a privátbankár.hu elemzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy ez egyáltalán nem akkora eredmény, hiszen az Európai Unióban Magyarországon kívül már

minden országban tíz százalék alatti az egy évre visszatekintő fogyasztóiár-index.

A gazdasági szakportál Inflációs Körképében kiemelte: Európán belül is csak Törökországban nagyobb a pénzromlás, mint hazánkban. Hozzátették, a nem EU-s országok közül a törökök mellett már csak Szerbiában volt a múlt havi éves fogyasztóiár-index két számjegyű – bár már ott is 10,2 százalékos inflációt mértek.

Arra következtettek, a háborúban álló mindkét félnél,

Oroszországban és Ukrajnában is egy számjegyű az éves infláció,

de mellettük még olyan, a magyarnál fejletlenebb államokban is, mint például Fehéroroszország, Koszovó, Észak-Macedónia vagy Montenegró is.

A portál jelentésében ismertette azon országok inflációs mutatóit is, amelyeket hazánkkal „egy kalap alá szoktak venni„. A számok láttán pedig nincs túl sok okunk örülni, sőt:

  • Bulgáriában 6,3,
  • Horvátországban 6,6,
  • Csehországban 6,9,
  • Szlovéniában 7,5,
  • Lengyelországban 8,2,
  • Szlovákiában 8,2,
  • Romániában 8,83 százalék volt az éves fogyasztóiár-index szeptemberben.

Forrás: privátbankár.hu

Megjegyezzük, korábban már írtunk arról, hogy az Európai Unió egészét tekintve csak Bulgáriában rosszabb az életszínvonal, mint Magyarországon, a friss adatok szerint viszont már ott is egy számjegyű az infláció (6,3 százalék).

Valódi Hírek