DK: Pintér és a fideszesek nem jöttek el a Népjóléti Bizottság ülésére, ahol meg kellett volna jelenniük

Orbán emberei nem jelentek meg a meghallgatáson.

A Demokratikus Koalíció összehívta a Népjóléti Bizottság ülését a kórházi kártevő-invázió miatt, ám Pintér Sándor belügyminiszter és a fideszesek nem jöttek el a meghallgatásra– osztotta meg Varga Zoltán keddi online sajtótájékoztatóján.

A bizottság elnöke felidézett néhány botrányos példát: legutóbb a Szent Margit Kórházból jelentettek ágyipoloska-fertőzést, ráadásul a Szent János Kórház szülészeti osztályán még patkánnyal is találkoztak a páciensek.

A kártevő-invázió azonban nem volt elég ahhoz, hogy Pintér besétáljon a Parlamentbe, és végezze a munkáját – mutatott rá a DK politikusa.

Hozzátette, hogy

a fideszes képviselők távolmaradása miatt a témát sem tudta megtárgyalni a bizottság,

vagyis Orbán Viktor emberei a saját szavazóikat is válasz nélkül hagyták ebben az ügyben.

A DK szerint a betegek egészségét, sőt életét veszélyezteti a hazai kórházakban tomboló kártevő-invázió, az állami egészségügy higiéniai válsága ugyanis a kórházi fertőzések tömeges elterjedésével fenyeget – hangsúlyozta Varga.

Megjegyezte:

a kormány azonban az alapvető tisztasági intézkedésekre sem ad elég pénzt

az állami kórházaknak, így a súlyos megszorítások miatt sok helyen már nincs pénz tisztítószerekre, WC-papírra, szakszerű takarításra és rendszeres rovar- és patkányirtásra.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, hogy a milliárdos elitnek épülő magánkórházak helyett erős állami egészségügy és tiszta intézmények működjenek hazánkban – emelte ki a DK politikusa.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek