Sokkoló tragédia: Súlyos fertőzést kaphatott egy nő, aki meghalt a csobánkai idősotthonban (+videó)

Az intézmény közölte, „megfelelően jártak el”.

Egy demenciával és Alzheimer-kórral diagnosztizált idős nő rühfertőzést kaphatott az egyik csobánkai idősotthonban. A nő gyerekei azt mondták, édesanyjukat nem látták el megfelelően az intézményben, ahol az állapota pár hónap alatt teljesen leromlott – hívta fel a figyelmet riportjában az RTL Híradó. Az otthon vezetője szerint ők nem hibáztak, úgy véli, a család nem mond igazat.

Schiff György a csatornának elmondta: édesanyja évek óta súlyos beteg volt, már egész napos felügyeletre szorult. A család úgy döntött, ápolót fogadnak mellé, azonban erre nem találtak megfelelő személyt, ezért egy csobánkai idősotthonban próbáltak meg lehetőséget biztosítani számára a gyógyulásra. Mint mondta, az otthonban azt ígérték nekik, hogy szakszerűen látják majd el édesanyjukat. Viszont anyjuk állapota rohamosan romlani kezdett, nem tudott már járni és tolószékbe került.

Ezzel egy időben a nő férjén életmentő műtétet hajtottak végre, amiért a család nem tudta gyakran látogatni őt az otthonban. Amikor a gyerekei két hónappal később újra meglátogatták, arról számoltak be, hogy megdöbbentő látvány fogadta őket. Azt látták, édesanyjuk gyengélkedik, már nyelni is nehezen tudott. Fia azt mondta,

az otthon dolgozói nem tudták pontosan megállapítani, hogy mi a baja lehet az anyjának.

Ekkor döntöttek úgy, hogy anyjukat kórházba szállíttatják, ahol többek között tüdőgyulladást, a testnedvek csökkenését és rühességet állapítottak meg nála. A nő egy hete

meghalt.

A család közölte: feljelentést tesznek az ügyben, az idősotthon vezetőjétől pedig azt kérték, rendeljen el vizsgálatot a történtek miatt. Az otthon fenntartója közölte: „az intézmény kötelességeit szem előtt tartva a hatáskörének és jogszabályoknak megfelelően jártak el” (?). Az intézményt ért megalapozatlan, valótlan állítások közlése és híresztelése miatt a hatóságokhoz fordulnak – tették hozzá.

Videó:

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek