15 ezer forintos rezsitámogatást ad Erzsébetváros DK-s önkormányzata

Tavaly is nagy segítség volt.

Niedermüller Péter, a fővárosi VII. kerület DK-s polgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy idén is igényelhető a havi 15 ezer forintos rezsitámogatás a kerületi lakóknak.

A polgármester bejegyzését teljes egészében közöljük:

„Idén is igénybe vehetik a rászoruló erzsébetvárosiak az október 1-től április 15-ig tartó időszakra a havi 15 ezer forintos rezsitámogatást.

Tavaly arra készültünk, hogy a rezsicsökkentés kormányzati eltörlése és az orbáni infláció miatt sokak megélhetése és lakhatása fog veszélybe kerülni. Ezért alakítottuk át a szociális támogatási rendszerünket és a számok azt mutatják, hogy igazunk lett,

sokaknak van szüksége segítségre.

Az előző fűtési szezonban ugyanis több mint háromszor annyian kaptak rezsitámogatást, mint az azt megelőző időszakban.

Szeretnénk minél többeknek segíteni, ezért ezúton is arra kérem Önöket, hogy amennyiben van olyan erzsébetvárosi ismerősük, aki anyagi gondokkal küzd és gondot jelent neki az otthona fűtése, akkor hívják fel a figyelmét erre az önkormányzati támogatásra.

A Garay utca 5. szám alatt található Humánszolgáltató Iroda szakemberei a hozzájuk fordulók valamennyi problémájára igyekeznek megoldást találni.

Ráadásul az ügyintézéstől sem kell megriadni, ugyanis az is egyszerűsödött, a kerületet utcák szerint osztottuk fel és minden területnek van egy szociális ügyintézője, aki az ott élő lakosokkal foglalkozik, ezzel is erősítve a személyes ismeretségen alapuló, a bizalom kiépítésére törekvő ügyintézést.

További segítséget nyújt a lenti linken keresztül elérhető táblázat (>>ITT<<), amely az ügyintézők elérhetőségeit tartalmazza, így ugyanis akár e-mailben, akár telefonon is bővebb felvilágosítást kérhetnek, például az igényléshez szükséges dokumentumokról.

Nagyobb összegű támogatások, több jogosult, egyszerűbb ügyintézés. Felkészültünk arra, hogy idén is érdemi segítséget nyújtsunk a rászorulóknak.”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

Valódi Hírek