Mi a frász történik? Óriási a káosz a magyar utakon – sürgősen figyelmeztettek minden autóst

Érdemes előre felkészülni, mert meglepetés érhet minket egy-egy szakaszon.

Balesetek és különböző munkálatok miatt torlódik a forgalom több autópályán – közölte az Útinform szombat délelőtt a honlapján.

Mint írták, az M1 -es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a komáromi szakaszon új terelést építenek ki. A 88-as és a 81-es kilométer között csak a leállósáv járható,

jelentős, több kilométeres a torlódás.

Aki teheti, az a 101-es jelű Nagyszentjános csomópontban letérve a Bana – Bábolna – Nagyigmánd – Kocs – Tata útvonalon kerülhet. Az ellenkező, Hegyeshalom felé vezető oldalon, Tatabánya térségében is munkavégzés folyik, a 61-es kilométer után torlódásra kell számítani – figyelmeztettek.

Emellett az M3-as autópályán, Budapest felé, Hatvan térségében, az 50-es és az 54-es kilométer között a kiépített terelést bontják el, jelenleg 5 kilométeres a torlódás – olvasható a közleményben.

Továbbá az M0-s autóút déli szektorában, Szigetszentmiklós térségében, az M1-es autópálya felé vezető oldalon baleset történt. A 18-as kilométernél a háromból csak két sáv járható – tájékoztattak.

Valamint az északi szektorban, az M3-as autópálya csomópontja közelében, a 68-as és a 71-es kilométer között burkolatfelújítást végeznek. A 11-es főúti végcsomópont irányába a külső sávot, az M5-ös autópálya felé pedig a belső sávot tartják zárva – közölte az Útinform.

Mindemellett a 61-es főúton,

Kaposfő térségében két személyautó ütközött össze.

A 131-es kilométernél csak a fél útpálya járható – tették hozzá.

Ráadásul az M43-as autópályán, Csanádpalota határátkelő előtt a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a 3 kilométert– írták a weboldalukon, és a felsorolás itt még nem ért véget.

Mint rámutattak, az M0-s autóút déli szektorában felújítják a burkolatot az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, az M7-es autópálya csomópontjában, a Budapest felé vezető lehajtóágon.

Emiatt kerülni az M0-son, a 9-es kilométernél lévő Diósd csomópontnál visszafordulva lehet az M7-es csomópont felé – jegyezték meg.

Továbbá a 38-as főúton a 9-es kilométernél lévő Tokaji Tisza-hídon javításokat végeznek, így

vasárnap reggel 8 óráig a fél útpályát lezárják,

napközben pedig jelzőőrök irányítják a forgalmat – osztották meg a közlekedőkkel.

Végül hozzátették, hogy a 76-os főúton, Szentgyörgyvár térségében, a 23-as és a 25-ös kilométer között aszfaltoznak, ezért hétfőn délután 3 óráig félpályás lezárás mellett dolgoznak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek