Kiadták a figyelmeztetést: Brutális hidegfront tart Magyarország felé, mindenhol lecsap az ítéletidő (+videó)

Tíz fokkal csökken a hőmérséklet.

Markáns hidegfront tart Magyarország felé, emiatt vasárnapra tíz fokkal is visszaesik a hőmérséklet, országszerte többfelé várható eső, és a szél is megélénkül – közölte friss előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint éjszaka tovább folytatódik a felhőzet megnövekedése északnyugat felől, az éjszaka második felében a délkeleti, déli országrész kivételével már mindenhol erősen felhős, borult lesz az ég. Északnyugat felől délkelet felé haladva érkezik egy csapadékzóna is, emiatt többfelé kialakulhat eső, zápor.

A hőmérséklet hajnalban 9-16 Celsius-fok között alakul. Szombathoz képest vasárnap napközben tíz fokkal alacsonyabban alakulnak a maximumok, mindössze

11-17 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

A nap nagy részében erősen felhős, borult idő lesz, és bár a csapadék intenzitása folyamatosan csökken, csak késő este fog megszűnni. A felhőzet késő délután, az északnyugati országrészben kezd majd felszakadozni.

A szél északnyugatira fordul, a Dunántúlon és a középső országrészben élénk, olykor erős széllökésekre kell számítani. Sopron környékén, valamint a Dunántúli-hegység és a Budai-hegység térségében akár viharos széllökések is előfordulhatnak. A hidegfront átvonulása után a jövő hét első felében nyugodt idő várható, hajnalban fagyhat, a hét közepétől pedig ismét változékonyra időjárásra lehet számítani.

Videó:

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek