Nagyon durva botrány: Putyin benne lehet az elmúlt időszak legnagyobb trutyijában

Van még ennél is lejjebb?

Mint írtuk, a hétvégén percek alatt több ezer rakéta zúdult Izraelre, miután a Hamász támadást indított a gázai övezetből. A The Hill csütörtökön arról írt, hogy az Izraelben kitört konfliktusnak csupán Vlagyimir Putyin a győztese.

Úgy fogalmaztak: az orosz elnök támogatja Iránt, mint szövetségesét, és így új front nyílt Gázában a Nyugat elleni háborúban. Megjegyezték, hogy az orosz részvétel bizonyítása ebben a konfliktusban körülményes, ugyanakkor

vannak erre utaló jelek, például ezzel elterelődött az USA figyelme Ukrajna támogatásáról.

Mellesleg a Hamász vezetői márciusban Moszkvában jártak: az orosz külügy szerint a találkozón szó esett Oroszország álláspontjáról, amely változatlan volt „a palesztin probléma igazságos megoldásának támogatásában”. Sőt, a Hamász politikai bizottságának vezetője, Ismail Haniyeh szeptemberben is járt az orosz fővárosban ezen a találkozón szó eshetett a támadás előkészületeiről is.

Ráadásul az értesülések szerint

a Wagner-csoport tagjai részt vettek a Hamász fegyvereseinek kiképzésében.

Emellett az izraeli kormány weboldalai is kibertámadások célpontjaivá váltak, továbbá egy orosz dezinformációs kampány azt a látszatot akarta kelteni, hogy a Gázában talált fegyverek — amelyeket a Hamász használt — és az Ukrajnának Nyugatról adományozott fegyverek kapcsolatban állnak.

Mindemellett röviddel az első támadás után Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő felszólította Palesztinát és Izraelt, hogy kössenek azonnal tűzszünetet, gyakoroljanak önmérsékletet, és induljon meg a tárgyalás, amelynek célja a tartós béke a Közel-Keleten. Ez azonban akár elterelés is lehetett.

A The Hill hangsúlyozta: az USA-nak egyensúlyt kell találnia, amely megfelel majd Izrael és Ukrajna igényeinek is.

Valódi Hírek