Irán külügyminisztere bejelentette: Minden válaszlépést meg fognak torolni

Súlyos bejelentést intézett Izraelhez pénteken.

Az „ellenállás tengelyének” többi tagja nem fogja szó nélkül hagyni a jövőben a palesztinok ellen elkövetett bűncselekményeket, és ennek következményeiért Izrael lesz a felelős közölte Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter.

Az iráni külügyminiszter szerint a palesztinok menekülésre kényszerítése és a Gázai övezet víz- és villamosenergia-ellátásának leállítása háborús bűncselekmény.

Egyes nyugati tisztségviselők azon gondolkoztak, hogy szándékunkban áll-e új frontot nyitni a cionista entitással szemben. Természetesen, tekintettel a háborús bűncselekménynek beillő körülmények folytatódására

mondta Amirabdollahián.

A palesztinok és Gáza elleni háborús bűnök folytatására

a tengely többi tagja válaszolni fog

szögezte le Bejrútba érkezése után az iráni külügyminiszter.

A miniszter ugyan nem részletezte, de az „ellenállás tengelye” Irán, palesztin fegyveres csoportok, Szíria, a libanoni Hezbollah és más fegyveres szervezetek közötti szövetségre utal.

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet fegyveresei múlt szombaton meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek a zsidó állam déli részébe, és több mint 1300 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, és körülbelül 150 embert elraboltak, túszként tartanak fogva. Ezt követően Izrael ellenállást hirdetett, és egységkormány alakult az országban.

A gázai egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy az övezet ellen elindított izraeli hadműveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta az 1500-at, a sebesülteké pedig a 6000-et.

Valódi Hírek