Hatalmas siker: Egy árva fityinget sem adtak bele Orbánék, mégis letarolta a magyar mozikat Reisz Gábor alkotása

Nocsak!

A Magyarázat mindenre című Reisz Gábor filmet az első héten közel 20 ezer ember látta, sőt a Velencei Filmfesztiválon díjjal jutalmazták az alkotást, amely mellesleg

a jelen korban, egy politikailag megosztott társadalomban játszódik

– részletezte a g7.hu pénteki cikkében rámutatva, hogy a mű nézettségével bőven beérte a komoly magyar állami finanszírozást élvezett műveket.

Reisz filmje állami támogatás nélkül készült, így kiemelkedő, hogy

nézettség szempontjából megelőzte

például a 770 millió forintos támogatásból készült A nemzet aranyai című művet.

Berkes Júlia, a film producere nemrég úgy nyilatkozott a 444.hu-nak: állami támogatás nélkül, szabadon forgatták le az alkotást egy extrakicsi stábbal, rövid idő alatt. Az utómunkákra a szlovák filmalap adott körülbelül 15 millió forintot – tette hozzá.

A Magyarázat mindenre emellett egy másik tavalyi, államilag finanszírozott művet előzött meg: a körülbelül 1,5 milliárd forintos állami támogatásból készült Blokádot az első héten 17 555-en nézték meg, míg Reisz filmjére ennél több volt az érdeklődő.

Mindemellett az első heti nézettséget tekintve maga mögé szorította például a Toxikoma című filmet, amely 380 millió forintos filmintézeti forrást kapott, valamint a Rossz verseket, amely 240 millió forintnyi támogatásban részesült.

Valódi Hírek