Újabb részletek derültek ki a tel-avivi reptéren rekedt magyar turistacsoportról

Megszólalt a csoport vezetője.

Mint ismert, hadiállapotot rendeltek el Izraelben. Megírtuk, hogy rakéták tömegét lőtték az ország déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel. A legutóbbi beszámolók szerint több mint 700-ra emelkedett az izraeli halálos áldozatok száma, sok a sebesült.

Arról is beszámoltunk, hogy egy magyar turistacsoport rekedt a tel-avivi repülőtéren. 87-en várnak arra, hogy valahogyan hazajussanak. Korábbi információk szerint többüknek elfogyott a pénze, és félnek a kialakult helyzet miatt.

Bodoczki Zsanett, a Ben Gurion repülőtéren rekedt 87 fős turistacsoport vezetője a 24.hu-nak elmondta, minden segítséget megkapnak a helyi magyar konzulátustól, és abban reménykednek, nemsokára hazatérhetnek.

„Tegnap óta kapcsolatban vagyok az illetékes izraeli minisztériummal, a magyar kormánnyal és a konzullal is, aki nagyon sokat segít, kaptunk élelmet, kávét, innivalót, gyümölcsöt. Továbbá sok magyarországi roma segített bennünket pénzzel, ebből mindenkinek meghosszabbítottuk három nappal a biztosítását, és még enni-innivalót is tudtunk vásárolni”

– mondta Bodoczki Zsanett, aki egyúttal cáfolta és álhíreknek minősítette a közösségi médiában terjedő azon információkat, miszerint éheznének.

„Fals információk terjednek arról, hogy éheznénk, nincs pénzünk és hasonlók.

Ez nem igaz, mindenki jól van, mindenkinek van még pénze,

legfeljebb egy-két embernek fogyott el az út végére, de ez sem probléma, mert kisegítjük egymást”

– mondta, hozzátéve, a konzul és munkatársai segítik és támogatják őket.

Bodoczki Zsanett elmondta, bármikor bármi megtörténhet a Közel-Keleten, ahol száz százalékos védettség nincs, ezt pedig most ők is megtapasztalták.

„(…) Tegnap reggel 6 óra 20-kor arra ébredtünk, hogy megszólal a sziréna a szállodában, ezért lementünk az óvóhelyre, majd miután feljöttünk, már felvette velünk a kapcsolatot a konzul és a nagykövetség is. A gépünknek tegnap este kellett volna felszállni, de a járatunkat törölték. A szállodába már nem mertünk visszamenni, mert nem akarunk megkockáztatni egy újabb légiriadót a buszon (egyben odafelé már volt részünk), ezért a reptéren éjszakáztunk”

– mondta, kiemelve: 202 magyar állampolgár lehet most szerinte a tel-avivi reptéren, ahová szerencsére nem ér el a háború zaja.

„Itt a reptéren nagy nyugalom van, csak a közösségi hírekből tájékozódunk mi is. Az én csoportom többsége roma, nagyon egységesek vagyunk, nyugodtak, és

rengeteg segítséget kapunk otthonról, amiért nagyon hálásak vagyunk.

De azt is szeretnénk kérni, hogy imádkozzanak Izraelért is, mert most nagy szükségük van rá”

– mondta a csoport vezetője.

Kapcsolódó:

Hadiállapot: Megszólalt Szijjártó az Izraelt ért brutális terrortámadásról

https://nyugatifeny.hu/2023/10/08/megszolalt-izrael-budapesti-nagykovete-a-brutalis-haborurol-szerinte-kemeny-bosszut-fognak-allni-a-tamadokon

Valódi Hírek