Valami nem stimmel Orbán kedvencével: A hazugság miatt kicsapott műsorvezetőről furcsa hírek érkeztek

Ingyen tartott előadást. Aha, persze.

A jobboldali Fox News hírcsatorna hazudozás miatt kirúgott egykori műsorvezetője, Tucker Carlson Orbán Viktor első számú amerikai propagandistájává vált az elmúlt években. Legutóbb a nyár végén járt Magyarországon. Akkor a Millenáris Parkban tartott előadást a közpénzmilliárdokkal kitömött Mathias Corvinus Collegium (MCC) rendezvényén és Orbánnal is készített interjút a karmelita teraszán – hát hol máshol.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Orbán Balázs – ő egyben a miniszterelnök politikai igazgatója is – korábban azt nyilatkozta, hogy az előadásért nem fizettek Carlsonnak, és útiköltségeit sem állták.

Mivel egyáltalán nem életszerű, hogy egy munkanélküli újságíró csak úgy iderepüljön Amerikából, és minden költségtérítés nélkül, ingyen tartson előadást, a 444 közérdekű adatigényléssel fordult az MCC-hez ez ügyben.

A kormányközeli oktatási központ válasza alapján még papírt sem írtak, ami rögzítette volna a felek megállapodását. Az MCC nevében Lánczi Péter főigazgató-helyettes a következőt írta:

„A Matthias Corvinus Collegium 2023 augusztus 22-én rendezte meg a Millenárison az MCC Feszt After Tucker Carlsonnal című eseményét, amelynek vendége Tucker Carlson, a világ egyik legismertebb médiaszemélyisége volt. Az amerikai szakember nem először vett részt az MCC által szervezett eseményen, hiszen 2021 nyarán az első alkalommal megrendezett esztergomi MCC Feszten jelentős érdeklődés mellett tartott előadást a jelenlévőknek.

A meglévő kapcsolatra tekintettel hívtuk meg Tucker Carlsont 2023 nyarán, aki a szóban létrejött megállapodás keretében, valamennyi előadóhoz hasonlóan anyagi ellenszolgáltatás nélkül lépett fel a nagy sikerrel lezajlott augusztusi eseményen.”

Valódi Hírek