Orbán beindult: Súlyos videóban fenyegetőzik Spanyolországból, hogy borítani fogja az asztalt

Brüsszelben áll a bál, jelentette be Spanyolországban.

Spanyolországból jelentkezett be Facebook-videón Orbán Viktor, ahol épp az európai uniós miniszterelnökök újabb rendkívüli csúcstalálkozóján vesz részt.

Bár több ezer kilométerre vagyunk Brüsszeltől, innen is jól látszik, hogy Brüsszelben áll a bál.

jelentette ki egy napfényes teraszon.

Szerinte – és itt a hangsúly a szerintén van – a bürokraták hibát hibára halmoznak, és ezt ma már aligha lehet szőnyeg alá söpörni. Érvelését persze erősen aláássa, hogy a mondanivalója tele van csúsztatásokkal és hazugságokkal, szóval a magyar és a putyinista propaganda legjavával.

„Három év telt el csak a 7 éves költségvetésből, és Brüsszel már újabb pénzek befizetésére akarja kötelezni a tagállamokat, mert több pénzt akar adni az ukránoknak a háborúra és több pénzt akar adni a migránsoknak.

Közben megbukott a három hónappal ezelőtt rajtunk áterőltetett migrációs csodafegyver, a migrációs paktum is, a helyzet egyre súlyosabb, a határoknál a helyzet egyre drámaibb, Magyarországon már a déli határainknál lőnek is a határőreinkre.

A szomszédunkban háború dúl, és most Brüsszel azzal rukkolt elő, hogy adjunk még négy évre feltétel nélkül háborús pénzt Ukrajnának. Tűzszünet helyett fegyverszállításokat akarnak, béke helyett pedig elhúzódó öldöklést támogatna ez a pénz. Magyarország nem szállít fegyvereket, tűzszünetet és békét akarunk.

A helyzet világos, Brüsszel kezéből kicsúszott a gyeplő, néhány hónap múlva választások lesznek Európában, és a bürokraták a munkájuk helyett már arra figyelnek, hogy mi lesz velük, mi lesz az ő állásukkal és karrierjükkel, a saját pecsenyéjüket sütögetik. Ilyen helyzetben egy hevenyészett, átgondolatlan költségvetés-módosítást Magyarország semmiképpen sem támogathat, rá kell vennünk a brüsszeli bürokratákat, térjenek vissza az asztalaikhoz és komolyan végezzék el a munkájukat.”

Az EP egyébként köszöni szépen, jól elvan a Fidesz nélkül is, hiszen már a hét elején megszavaztak 10 milliárd euró többletforrást a 20242027-es időszak uniós költségvetésének az Európai Bizottság által javasolt 65,8 milliárd eurón felül.

Ukrajna támogatásának akadályozása pedig továbbra is csak az orosz érdekek kritikátlan kiszolgálása, hisz béke akkor lesz, ha Putyin leáll a támadással, és nem akkor, ha azt követeljük álságosan, hogy Ukrajna adja meg magát hiszen a védekezés jogának vitatása és az azonnali, feltétel nélküli fegyverszünet követelése ezt jelenti.

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek