Nincs megállás: Még az igazgató is nemet mond Pintérék ukázára az egyik budapesti intézményben

Mellette több kolléga is beadta a felmondását.

Mint írtuk, röpke két hét alatt közel 3000 pedagógus mondhatott fel a státusztörvény miatt, ráadásul a számuk várhatóan még növekedni fog.

A szakemberek hiánya óriási fejtörést okoz az intézményeknek: a Pest vármegyei Csobánkán például megszűnhet az egyetlen általános iskola, annyi pedagógus készül felmondani a kormány bosszútörvénye miatt.

A Népszava a minap arról írt, hogy Budapesten az V. kerületi Hild József Általános Iskolában 4 pedagógus, közöttük az intézmény igazgatója is jelezte, hogy státusztörvény hatálya alatt nem kíván a továbbiakban oktatni.

Göggené Somfai Zsuzsa, az iskola igazgatója elmondta: október végéig tanítanak az iskolában, novemberben már a felmentési idejüket töltik majd. Hozzátette: reméli, hogy a fenntartó segít a helyzet mielőbbi rendezésében, hiszen az oktató-nevelő munkának folytatódnia kell.

Az értesülések szerint a távozó pedagógusok miatt osztályösszevonásokra is számíthatnak a diákok. Göggené ugyanakkor hangsúlyozta: ebben a helyzetben a kollegái és a gyermekek nyugalma, valamint a folyamatos oktató-nevelő munka az elsődleges.

Az intézmény mellesleg szép eredményekkel büszkélkedhet, nemcsak a fővárosból, hanem a környező településekről is érkeznek hozzájuk diákok. Ugyanakkor

az iskolában oktató pedagógusok több mint 10 százalékát teszi ki a távozó 4 szakember.

Ahogy korábban írtuk, a pedagógusoknak múlt hét péntekig kellett jelezniük a felmondási szándékukat – a későbbiekben is jelezhetik, hogy nem kívánnak a státusztörvény hatálya alatt dolgozni, de szakemberek szerint a nyilatkozatot később már csak rosszabb feltételekkel tehetik meg.

Valódi Hírek