Megvan, miben szigorít legközelebb a kormány: Orbán kedvenc „civil” szervezete is beállt a kezdeményezés mögé

Korlátoznák a hozzáférhetőséget.

Rendkívül pozitív lépés és kiemelkedően jó hír minden szülő és egészségügyi szakember számára, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását – írta a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

„Ez a kezdeményezés nem csupán a fiatal generáció egészségét védi, hanem egyértelmű üzenetet küld a társadalom számára az egészséges életmód fontosságáról”

– fogalmaztak.

Mint írtuk, több kormánypárti politikus megtiltaná a 18 éven aluliaknak, hogy energiaitalt vehessenek és fogyaszthassanak.

A szervezet – amelynek elnöke Király Nóra, Újbuda korábbi fideszes alpolgármestere – megosztotta: az energiaitalok „extrém magas koffein- és cukortartalma komoly veszélyt jelenthet a fiatalabb generáció számára”.

Így továbbra is elkötelezettek abban, hogy korlátozzák ezekhez a termékekhez való hozzáférhetőséget – írták.

A Ficsak számára kiemelten fontos, hogy

az energiaitalok vásárlása csak 18 éven felülieknek legyen lehetséges,

például kizárólag dohányboltokban történő értékesítés révén – áll a közleményben.

A szervezet elkötelezetten támogat minden olyan intézkedést, amely a gyermekek és fiatalok jólétét és biztonságát szolgálja – tették hozzá.

Emellett kitértek arra is, hogy az évek során a szervezet több kampányt szervezett „az egészséges táplálkozás és a tudatos szülői magatartás érdekében„, beleértve az egészséges iskolai büfékért folytatott harcot. A szülők és a Ficsak közös erőfeszítései révén számos gyermek egészségére káros termék került ki az iskolák kínálatából – jelentették ki, bár nem részletezték, mely termékek voltak azok.

(Kiemelt képünkön Király Nóra, a Ficsak alapítója, aki nem mellesleg Fidesz-politikus is)

Valódi Hírek