Váratlan bejelentést tett Orbán államtitkára: Ettől a plafonon lesznek a pedagógusok

Elárulta, mit szokott mondani.

Maruzsa Zoltán a HírTV kedd esti Napi aktuális című műsorában fejtette ki nézeteit az oktatással kapcsolatban. A köznevelésért felelős államtitkár többek között beszélt a magyarországi tanárhiány kérdéséről, a felmondásokról, a tüntetésekről, valamint azt is elárulta, miért is jó egy konténertanerem.

„Az a tömeges felmondás, amit a dollármédia és a szakszervezetek folyamatosan sulykoltak, hogy itt öt- meg tízezer ember fog távozni, az nem történt meg. Becsléseink szerint

a pedagógusok egy százaléka nem fogadta el az ajánlatot”

– állította a köznevelésért felelős államtitkár arra vonatkozóan, hogy a pedagógusoknak szeptember végén kellett döntést hozniuk, elfogadják-e a státusztörvény szerint meghatározott új bérüket, vagy pedig felmondanak.

Maruzsa Zoltán hozzátette: a távozó pedagógusok október végéig tanítanak még, a tankerületeknek ezalatt kell új kollégákat találni, hogy pótolni tudják a kilépőket. Arra a felvetésre, terveznek-e interjút készíteni a távozó pedagógusokkal felmondásuk okairól, az államtitkár igennel felelt, sőt, arra is ígéretet tett, hogy majd nyilvánosságra is fogják hozni ezeknek az eredményeit.

„Örömmel konstatálom, hogy ebben a tanévben szeptember folyamán elmaradt az a hergelés, aminek tavaly tanúi lehettünk. Az, hogy az ellenzék szervezett két megmozdulást, az dolga az ellenzéknek”

– magyarázta Maruzsa Zoltán.

A beszélgetés során az is szóba került, hogy

119 konténertanteremben folyik jelenleg oktatás Magyarországon.

Az államtitkár erre úgy reagált, csúnyán hangzik a konténer szó, de ezek valójában „jól felszerelt tantermek”.

„Szoktam is mondani:

egy jó konténertanterem sokkal jobb, mint egy régi százéves, vagy pláne egy negyvenéves iskolai tanterem”

– fogalmazott Maruzsa Zoltán.

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=HRltM2zX7z0&t=1s

Valódi Hírek