Megrázó részletek derültek ki a pedofilbotrányba keveredett állami vezetőről

Az ügyészség közlemény adott ki.

Megírtuk, hogy Nagy Jánost, a Nemzeti Földügyi Központ közelmúltban leváltott elnökét tartóztatták le a hatóságok gyermekekről készült porn*gráf képek tárolása miatt. A Blikk arról írt, hogy érdeklődésükre a hatóságok megerősítették, valóban Nagy Jánosról van szó. A hivatali vezető őrizetbe vételéről – neve említése nélkül – a Fővárosi Főügyészség adott ki közleményt. Azt írták, a férfi hivatali laptopján tárolta a képeket, amelyeken tizenkét év alatti gyermekek is láthatóak voltak.

„Több forrásból is meggyőződtem arról, hogy kiről van szó. Úgy vélem, a hivatal, illetve az agrártárca nem hozta volna nyilvánosságra,

el akarta titkolni, hogy ki került rács mögé”

– mondta az üggyel kapcsolatban Hadházy Ákos független képviselő, aki közösségi oldalán elsőként számolt be az esetről Polt Péter legfőbb ügyész válasza alapján.

Hadházy Ákos arra is felhívta a figyelmet, hogy a hivatal honlapján már egy új vezető neve szerepel, mint mondta, „érdeklődése” után kénytelenek voltak levenni az elnöki pozícióból a két hete rács mögött lévő elnököt.

„A Fővárosi Főügyészség kiskorúakról készült porn*gráf felvételek tartásának megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozta. A megalapozott gyanú szerint egy férfi, aki korábban vezető beosztásban dolgozott egy állami szervnél, kiskorúak sze*uális kizsákmányolását ábrázoló pornográf felvételeket tartott a munkahelyi laptopján. A felvételek között volt olyan, amely 12. életévét be nem töltött személyt ábrázolt”

– közölte a lappal Fővárosi Főügyészség.

A Blikk információi szerint a nyomozók házkutatást tartottak a férfi hivatali irodájában, és lakásán lefoglaltak eszközöket. Ugyanakkor azt írták, hogy

Nagy János hivatali elnök panaszt tett az eljárás miatt, tagadta bűnösségét, letartóztatása miatt pedig fellebbezett.

Keresték az ügyben az Agrárminisztériumot is, amelytől megérdeklődték, mikor értesültek az eljárásról, mikor és hol vették őrizetbe a hivatal vezetőjét, illetve arra is kíváncsiak voltak, mikor született döntés a férfi felmentéséről.

„A Nemzeti Földügyi Központ elnökét már korábban felmentettük. A törvényeket mindenkinek be kell tartania. Bármilyen, a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény elfogadhatatlan”

– közölte válaszában a tárca.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/03/pedofiliaval-gyanusitjak-orban-gimnaziumi-osztalytarsat-aki-egy-fontos-allami-hivatalt-vezetett

Valódi Hírek